Nu er vi klar med ErhvervsDagen 2021 og det handler om omstilling

Erhvervskonference sætter spot på omstillingen til bæredygtighed og ansvarlighed

 

Vi kan lige så godt slå det fast: Det er nu!

Alt det, som erhvervslivet lærte om omstillingsparathed under pandemien, får vi i høj grad brug for i de kommende år. Den grønne omstilling er over os, og erhvervsfolk begynder med lynets hast at stifte bekendtskab med det nye begreb ESG, som står for Environmental Social Governance.  Ingen taler længere om hvorfor, man skal omstille sig, men om hvordan de kommer i gang.

Af Peter Kjeldbjerg

Direktør

ERHVERVSDAGEN 2021: Tid til omstilling

Det er titlen på efterårets store begivenhed i ErhvervsForum Holstebro. Emnet er vigtigt, og vi håber at mange vil deltage. Både medlemmer og ikke medlemmer.

Vi kan mærke at de stigende krav til virksomhedernes rapportering af deres tiltag indenfor miljø, socialt ansvar og ansvarlig ledelse – i daglig tale ESG er i markant stigning.

ESG – Environmental Social Governance er ikke noget nyt begreb. Det er oprindeligt opstået efter  pres fra investorer og stigende efterspørgsel fra forbrugerne. Virksomhedernes miljø og ansvarlighedsprofil er også begyndt at veje tungt, når det glæder om at tiltrække unge talenter.

Men i løbet af i år og næste år, vil kravet om ESG – rapportering også blive implementeret som lovgivning – både i EU og herhjemme.

Rigtig mange af de medlemsvirksomheder, store som små, som vi har talt med, mærker det allerede. Især landbruget og finanssektoren. Men lige om lidt, så er det noget, der rammer alle virksomheder, der fortsat vil kunne låne penge – og ja – fortsat have kunder. Og hvem vil ikke det?

Vi kan lige så godt slå det fast: Det er nu!

Læs mere om ESG på Finans.dk: Erhvervslivets hotteste ord står overfor et folkeligt gennembrud

På ErhvervsDagen 2021 kan man møde Katrine Lee Larsen,. Hendes firma Copenhagen Cartel producerer bade- og sportstøj af affaldsplast fra verdenshavene. Katrien blev for alvor kendt, da hun stillede op i Løvens Hule sidste år og fik en investor med hjem.

Inspiration fra nogle af de største og fra de helt lokale

Hvordan håndterer vi de hastigt voksende krav om rapportering om ESG – Environment – Social responsability – Governance. Og hvordan tilpasser vi os en verden, hvor kunderne, både B og C, stiller nye krav om bæredygtig forretning og ansvarlig virksomhedsledelse.

Se hele programmet for ErhvervsDagen 2021: Tid til omstilling her

Det er det, som vi har valgt at fokusere ErhvervsDagen på. Vi har valgt at sætte barren højt. Derfor er vi også glade for at vi har fået tidligere klimakommissær i EU og tidligere klimaminister, Connie Hedegaard til at indlede ErhvervsDagen. Connie Hedegaard er om nogen personen, der kan kan give konferencen den rette indflyvningshøjde.

 

Lokale Dorthe Zacho Martinussen fra Tvisfirmaet BM Silo er også på programmet. Hun kommer med sit bud på hvorfor bæredygtig omstilling skal ske i øjenhøjde, så kunder og medarbejdere ikke bliver tabt. Foto: Ole Mortensen  

 

Vi byder på inspiration af indlægsholdere fra nogle af Danmarks største koncerner A.P. Møller Maersk, LARS LARSEN GROUP, men  vi har også inspiration fra lokale virksomhedsledere og visionære iværksættere, der har kastet sig ud i den svære omstilling  og få oplæg fra ledere, der har håndteret omstillingen på forskellig vis.

Tre spor giver mulighed for at vælge sin egen vinkel på emnet

Undervejs i konferencen bliver der mulighed for at dele sig op i tre spor, med hver deres tema. Det har vi gjort for at kunne appellere så bredt som muligt og gøre konferencen relevant for så mange erhvervsfolk som muligt.

Der bliver en spor om B2C og detail, et spor om bæredygtigt byggeri og byudvikling og så et spor, hvor man kan møde lokale virksomhedsledere, som har gjort sig de første erfaringer med omstilling til mere bæredygtighed i produktionen.

 

Konferencier på ErhvervsDagens konference bliver den kendte tv-vært Natasja Crone

 

Masser af tid til netværk

Der bliver naturligvis også masser af mulighed for netværk. ErhvervsDagen er oprindeligt et arrangement for medlemsvirksomheder i ErhvervsForum Holstebro. Det har vi lavet om, sådan at “ikke-medlemmer” kan købe en billet.

Om aftenen den 29. oktober er der award show i Musikteatret, hvor vi kårer ErhvervsKultur Prisen 2021 med et forrygende show. Dette arrangement er til gengæld forbehold vores medlemmer, deres medarbejdere og de nominerede virksomheder.

Læs mere om ErhvervsKultur Prisen 2021

Vi glæder os til at se dig til en spændende dag i Musikteatret.

Jeg  håber, at mange  har lyst til at deltage, netværke og forhåbentlig blive lidt klogere på, hvordan I kan udvikle Jeres virksomheder i en tid, hvor alt er i forandring.

Genoplev ErhvervsKulturpriseN 2021

Vindere, fotos og video fra festen
Se mere

Om os

ErhvervsForum Holstebro er etableret i 2019 af en række organisationer i Holstebro Kommune.

Alle virksomheder i kommunen kan blive medlem af ErhvervsForum Holstebro 

Kontakt

ErhvervsForum Holstebro
Hjaltesvej 16
7500 Holstebro

Tlf: 96 119400

info@erhvervsforumholstebro.dk

CVR 40472290
Vestjysk Bank 7600 1818186

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)