Janni Follesen tog springet: Nu skaber hun oplevelser tættere på dem, der betyder mest

I årevis var det Janni Follesen, der jagtede resultater i LEGO, mens hendes mand stod for hverdagen derhjemme. Nu er rollerne byttet om, og Janni har brugt sit første år på Slagteriet i Holstebro på at skabe den struktur, der lader kreativiteten blomstre – frit, vildt og med retning.
Af Kristina Hvas Stokholm, Alt godt
Da Janni søgte stillingen på Slagteriet i Holstebro, var den egentlig ikke skabt til hende. På papiret var hun en anelse overkvalificeret til den profil, som de søgte. Men hun så et potentiale – og i stedet for at droppe idéen eller forsøge at passe ind, skabte hun sin egen plads. Hun gjorde sig umage. Janni Follesen i en nøddeskal. Det vender vi tilbage til.
For hvad får en kvinde med syv år i LEGO, flotte meritter og en stærk international profil til at søge en stilling i Holstebro, som ikke helt matcher hendes erfaring.
“Det handlede om flere ting. Én af dem var at arbejde tættere på børnene og vores hverdag i Holstebro,” fortæller Janni Follesen.
Mens hun pendlede til sit job i Billund, var det hendes mand, Michael, der tog sig af hverdagen derhjemme – fra sygedage til tandlægebesøg. Men da han for godt et år siden fik mulighed for et karrierehop, stod de pludselig begge med jobs, der krævede tid væk fra familien.
Så måtte jeg spørge mig selv: Skal jeg fortsat holde fast i, at jeg partout skal være langt væk? Måske er det Michaels tur til at forfølge en ægte drengedrøm,” siger Janni Follesen.
Samtidig begyndte en anden tanke at tage form i Jannis hoved: Hvorfor ikke bruge den erfaring, hun havde fået fra LEGO, til at skabe noget stærkt lokalt i den by, hun holder så meget af?
”Holstebro er jo bare en fed by med al dens musik, teater og subkultur”, siger Janni.
Forinden Jannis 7 års afstikker til Billund, havde hun i 11 år været ansigtet udadtil på Musikteatret i Holstebro, og med et hjerte, der banker for kultur, var jobopslaget fra Slagteriet en oplagt mulighed. Jobbeskrivelsen måtte blot tvistes lidt.
”Det, de søgte, var noget anderledes, end det, jeg kom fra, men jeg fik lov til at fortælle, hvordan, jeg gerne ville præge det. Vi fandt en retning, og jeg tænkte: Nu gør vi det,” smiler Janni Follesen.
I dag er Janni Follesens officielle titel erhvervskoordinator med ansvar for al erhvervsudleje og erhvervsarrangementer. På mange måder minder jobbet om hendes tid hos LEGO – at sørge for den ultimative oplevelse for dem, der sætter en fod på matriklen, men uden KPI’er bøjet i neonlys.
”LEGO var en fantastisk arbejdsplads, men også ekstremt performance-drevet. Når man, som jeg, har stræbt efter at levere over target i syv år, mærkede jeg, at det også er okay, at arbejdslivet ikke fylder alt,” forklarer Janni.
Det betyder ikke, at hun har sluppet sit drive – tværtimod. Måske snarere fordelt den ud.
”Jeg vil også have familielivet til at lykkes. Have tid og overskud til at støtte børnenes interesser”, siger Janni.
Og ligesom hun sætter retning i arbejdslivet, skaber hun også struktur på hjemmefronten.
Hos familien Follesen har de ugeskemaer, hvor de hver søndag gennemgår, hvordan de når deres mål frem til næste søndag. Og der er ikke plads til mange kompromisser – i hvert fald ikke på Janni Follesens egen banehalvdel.
”Jeg har et mantra: Hvis jeg laver en aftale med mig selv, så overholder jeg den.”
Det gælder også hendes ugentlige løbeture.
”Jeg løber mellem 30 og 35 km om ugen. Og kræver det, at jeg står op klokken fem og løber, så gør jeg det – for ellers skal jeg løbe længere dagen efter,” siger Janni, mens vi begge kaster et blik ud ad vinduet, hvor det fortsat rusker i bygningerne.
Flere veje i Holstebro er oversvømmede efter nattens storm. Jeg antager, at hun så må ud på en længere tur i morgen – selvom jeg efterhånden burde have lært, at Janni altid er et skridt foran.
“Nej, nej – jeg er blevet leveret her uden cykel i dag, og jeg har taget mit løbetøj med og løber hjem efter arbejde,” forklarer Janni.
Janni Follesens systematiske tilgang til livet smitter også af på familien. Da hendes søn Carl var bagud med læsning i 2. klasse, satte hun månedlige læsemål. Hvis han nåede dem, fik han en bonus. Hvis ikke, måtte han læse mere næste måned.
”Som barn var jeg selv en virkelig dårlig læser og lærte det først i 6. klasse. Hvis mine børn kommer hjem og klager over, at de skal læse tre sider i deres læsebog, siger jeg: Du læser bare. Der er børn, der sidder lige nu og tuder over, at de ikke kan læse,” forklarer Janni Follesen.
”Det ved jeg alt om.”
I dag er både Carl og hans søster Signe dygtige læsere.
”Vi er efterhånden stamgæster på biblioteket og låner vel omkring 25 bøger til børnene om ugen,” siger Janni Follesen.
Hun har altid haft en forkærlighed for steder som biblioteket, hvor hun møder mennesker, der går all in på en interesse eller evne.
”Uanset om det er Anders And, romaner eller musikhistorie, synes jeg, det er fantastisk at møde folk, der virkelig dedikerer sig til deres passion eller gør sig umage. Det er så fedt,” lyder det fra Janni.
Og netop dét – at gøre sig umage – er noget, hun selv forsøger at udleve hver dag på Slagteriet.
“Jeg vil gerne have en vis kvalitet, fordi det er mig, der lægger ansigt til det. Det kræver struktur. Man kan jo ikke byde gæster indenfor, hvis ikke der er ryddet op, stillet op, eller hvis tingene ikke er klar,” forklarer Janni Follesen.
“Da jeg startede i marts sidste år, kunne vi ikke bare fra dag ét lave et stort arrangement. Der var nogle systemer, men de var ikke stærke nok til at håndtere alle de elementer, jeg ønskede, der skulle være med. Nu har vi et fundament, der gør, at vi kan åbne endnu mere op i 2025, og der er allerede fede ting på programmet”, lover Janni Follesen.