Neurodiversitet handler om om , at nogle mennesker tænker, lærer og oplever verden anderledes, f.eks. hvis de har ADHD, autisme, dysleksi eller andre neurologiske forskelle. Denne workshop handler om, hvordan man arbejder med neurodiversitet på arbejdspladsen.
Neurodiversitet handler om at anerkende og værdsætte de naturlige variationer i den menneskelige hjerne – forskelle som ADHD, autisme og andre kognitive profiler. I en tid, hvor innovation, samarbejde og tilpasningsevne er afgørende konkurrenceparametre, er det vigtigere end nogensinde at se disse forskelle som en styrke – ikke som en udfordring.
Derfor skal vi turde tage samtalen i fredstid – før misforståelser, konflikter og udbrændthed opstår. Det er i det forebyggende arbejde, at potentialet for både trivsel og udvikling ligger. Når vi forstår, hvad der ligger bag en adfærd, og hvordan forskellige hjerner arbejder bedst, kan vi skabe mere bæredygtige og inkluderende arbejdsmiljøer.
Dette oplæg giver indsigt i, hvordan vi kan arbejde proaktivt med neurodiversitet i praksis. Udgangspunktet er 24/7-modellen – en helhedsorienteret tilgang til neurodiversitet, som Dorthe Mitens har udviklet i samarbejde med Lotta Borg Skoglund og Martina Nelson (Sverige). På baggrund af modellen er der udviklet konkrete strategier og redskaber, der kan inspirere både ledere, kolleger og medarbejdere til at forstå og støtte hinanden bedre i hverdagen.
Det er ikke et oplæg med quick fixes – men en invitation til refleksion, nysgerrighed og handling.
For når vi forstår hinanden bedre, samarbejder vi bedre. Og når alle hjerner får plads, skaber vi værdi – sammen.
Dorthe Mitens har en master i sundhedsantropologi med speciale i voksne med ADHD og deres relation til arbejdsmarkedet – med særligt fokus på tid og motivation. Hun har mere end 20 års erfaring fra life science industrien, med undervisning, oplæg og tilrettelæggelse af konferencer inden for psykiatri, med særligt fokus på livet med ADHD.
Dorthe brænder for at bygge bro mellem teori og praksis. Hun omsætter den nyeste forskning i neurodiversitet til konkrete redskaber og strategier, som let kan implementeres i hverdagen på arbejdspladsen. Hendes mål er at skabe inkluderende miljøer, hvor alle hjerner får mulighed for at trives – og hvor forskellighed bliver en styrke, ikke en forhindring.
I samarbejde med SMART Psykiatri Academy, Lotta Borg Skoglund og Martina Nelson har Dorthe været med til at udvikle strategier og værktøjer til 24/7-modellen – en helhedsorienteret tilgang til at forstå og arbejde med neurodiversitet i praksis.
Hun beskriver det sådan her:
“Jeg har altid været optaget af det almindelige menneske med ADHD – af de udfordringer, der følger med i hverdagen, men også af de ressourcer og styrker, som ofte bliver overset. Mange kæmper for at passe ind, både på jobbet og i livet som forælder, partner, kollega og ven. Det er netop den kompleksitet, 24/7-modellen rummer – og som har dannet grundlag for mit samarbejde med SMART Psykiatri.”
Dato
3 juni - 2025
Tid
08:00 – 10:30
Sted
Nupark 49, Fyrtårnet
Pris
Gratis for medlemmer - Ikke medlemspris 395,- ex. moms
Arrangør
ErhvervsForum Holstebro