DK EN

ErhvervsKulturPriserne 2022

Vinderne af ErhvervsKulturpriserne 2022 er fundet. Ved et stort awardsshow i Musikteatret Holstebro fredag 11.november kom der navn på vinderne. 

Her er alle de nominerede

Årets MedarbejderKultur

Prisen for bedste medarbejderkultur gives til en virksomhed i Holstebro Kommune, der inden for dét eller de seneste år i særlig grad, har formået at udvikle deres interne kultur til det bedre for medarbejderne og være til inspiration for andre.

Prisen er sponseret af FH Vestjylland

HKScan

HKScan er nomineret for deres store arbejde med at nedbringe arbejdsulykker i produktionen. Ved hjælp af bl.a. humoristiske kampagner og kommunikation i øjenhøjde, er antallet af ulykker faldet med 95%. Desuden har de arbejdet målrettet med at skabe en god og rummelig medarbejderkultur, hvor værdien af diversitet er blevet en del af kulturen. HKScan har med stor succes rekrutteret og udviklet fremmedsprogede medarbejdere fra andre lande og kulturer.

Idom El

Idom El praktiserer en høj grad af frihed til, at de ansætte kan planlægge deres egen arbejdsdag. Desuden er der en målsætning om, at 10% af medarbejderstaben udgøres af ansatte med specielle behov, ligesom ca. 1/3 af de ansatte er lærlinge. Og Idom El ER særdeles populær som læreplads. De kontaktes ugentligt af unge mennesker, og for de udlærte er en læreplads hos Idom El typisk et kvalitetsstempel, ligesom tillid fra ledelse og kollegaer ofte udmønter sig i flotte svende-resultater.

MCB

Hos MCB har de et helt særligt fokus på at skabe en god medarbejderkultur. Først og fremmest arbejder de aktivt med at sikre medindflydelse, så alle bliver hørt og involveret, gennem en udpræget flad organisation. Desuden insisterer virksomheden på, at man som medarbejder prioriterer sin familie og fritid. MCB er blevet grundlagt på et stærkt fællesskab, og det fællesskab gennemsyrer stadigvæk arbejdsklimaet i virksomheden.

Afstemningen er slut

Årets talent

Prisen som årets talent gives til en yngre person, arbejdende i en organisation i Holstebro Kommune, der inden for dét eller de seneste år, har formået at gøre positive tiltag til gavn for organisationen og dermed være en inspiration for andre.

Prisen er sponseret af Holstebro Handelsstandsforening

Joshua Wright & Signe Sønderholm, showUP

Signe og Joshua er initiativtagere til foreningen showUP for unge kulturiværksættere. Sidste sommer og efterår stod de blandt andet i spidsen for den vellykkede og roste kulturfestival OFF TRACK i Struer og Lemvig. De har også skabt den 14 dage lange undervisningsturné showUP On Tour, hvor de besøger folkeskoler og underviser i dans, teater, musik og kunst. Senest har de kreeret et aftenskoleforløb, som udbyder forløb for kreative talenter over 16 år.

Rasmus Stenhøj, Munk Store

Rasmus har haft en stor andel i Munk Store’s succesfulde udvikling. Det gælder både brandet og vækst online, hvor han har taget det kreative arbejde til et nyt niveau og været hjernen bag udviklingen på de sociale medier. Han er en ener på alle måder og har evnen til at spotte fremtidens modetendenser, fordi han har en finger på pulsen på den helt rigtige måde. Udover dette er han en god dreng, der skaber god energi blandt personale og kunder.

Nicklas Hjortshøj Jørgensen, ATRA arkitekter

Det sker måske kun én gang i livet, at man møder en ung fyr med så meget potentiale.” Sådan siger Nicklas’ chef Mark Lynn Le Févre i arkitektfirmaet ATRA. Nicklas blev HTX-student i sommer og blev direkte ansat i firmaet på sit talent. Han er vinder af studielegatet Green Box og har fået flere micro-legater til opstart af egen virksomhed. Han roses for at være innovativ og vedholdende og nå i mål med selv komplekse opgaver ved hårdt arbejde, fokus og samarbejde.

Afstemningen er slut

Årets leder

Prisen som årets leder gives til en leder, arbejdende i en organisation i Holstebro Kommune, der inden for dét eller de seneste år i særlig grad, har formået at gøre positive tiltag til gavn for både organisation og medarbejdere og dermed være en inspiration for andre.

Prisen er sponseret af Lederne Midtvest

Senior Vice President Dorte Bakgaard, Actona Group

Dorte har med sine 29 år hos Actona Group haft en afgørende indflydelse på, at virksomheden i dag er kendt for ordentlighed, købmandsskab og vækst. Hun er en afholdt leder i hele organisationen, fordi hun, udover at være et fagligt fyrtårn, altid formår at være lyttende og nærværende. Dorte har været med til at etablere Actonas velkendte trainee-program, hvor hun personligt lægger stor passion i at udvikle på nye talenter og tiltrække dem til Actona. Dortes afdelinger har en af firmaets højeste scores i Employee Satisfaction Survey.

Direktør Kristian Bjerg, OfficeFit

Kristian er nomineret på grund af sin empatiske og topmoderne ledelsesstil. I indstillingen hedder det, at han er et fantastisk og passioneret ”ledermenneske.” Det giver særlig god mening, da han også står i spidsen for en organisation, der leverer produkter og ydelser,  som skal forbedre menneskers livskvalitet og arbejdsmiljø gennem fysisk aktivitet og mental sundhed på arbejdspladsen. En mand der walks-the-talk og på mange måder ER sin virksomhed.

Direktør Lone Sunesen, TV MIDTVEST

Lone har igennem de seneste år ledet en stor, lokal medievirksomhed i et vanskeligt marked med succes. Branchen er kendetegnet ved medarbejdere og grupper af stærke, ambitiøse personligheder, som skal spille sammen for, at kvaliteten kan mærkes hjemme i stuerne. Denne mission er Lone lykkedes med ved at udvise ro, forståelse og accept, men også kant. Hun er desuden valgt som chef for samtlige otte TV2 regioner, og også her lykkedes hendes lederevner.

Afstemningen er slut

Årets InnovationsKultur

Prisen for bedste innovationskultur gives til en virksomhed i Holstebro Kommune, der i særlig grad har formået at arbejde innovativt i egen organisation og måske endda allerede høster resultater heraf.

Prisen er sponseret af Færchfonden

3P Technology

3P Technology er nomineret for arbejdet med at udvikle en banebrydende software, der skal digitalisere den lovpligtige brandgodkendelse af nye bygninger. Teknologien er i test og har potentiale til at nedbringe sagsbehandlingstiden på brandgodkendelser fra typisk 100 til 2 timer, samtidig med, at menneskelige fejl minimeres. Systemet testes i øjeblikket sammen med lokale virksomheder.

Creative Force

Creative Force giver os en snert af Silicon Valley i Holstebro. Serieiværksætterne Thomas Kragelund og Tejs Rasmussen står bag skabelsen af flere succesfulde forretninger og nu Creative Force, som leverer software til nogle af de aller største webshops i verden. Ambitionen er at være markedsledende med udgangspunkt i Holstebro, hvor de nu bygger nyt moderne domicil med bl.a. egen restaurant for at tiltrække de bedste medarbejdere.

Palcut

Palcut udspringer af virksomheden Minkpapir A/S og har i lyset af situationen i minkbranchen ændret deres forretningsfokus markant. De har fundet en forretningsmulighed i et tidligere biprodukt, nemlig mellemlægspapir til palletering. En ændring, som har vist sig at være yderst succesfuld. Nu vækster den tidligere minkpapirfabrik med et nyt produkt, som sikrer, at varer kan stables på paller uden at skride.

Afstemningen er slut

Årets BæredygtighedsKultur

Prisen for bedste bæredygtighedskultur gives til en virksomhed i Holstebro Kommune, der inden for dét eller de seneste år i særlig grad, har formået at sætte fokus på den bæredygtige agenda og implementeret denne i egen organisation.

Prisen er sponseret af Holstebro Struer Landboforening

Jysk Energi

Jysk Energi er en af dem, der går forrest, når der skal tænkes både bæredygtigt miljø og lokalmiljø. Det brugerejede energiselskab er i fuld gang med at bygge både vindmølleparker og solcelleanlæg i hele landet og er dermed stærkt bidragende til at udvide udbuddet af grøn energi. Samtidig støtter Jysk Energi lokale aktiviteter gennem en særlig specialpulje og udvikler og afholder i samarbejde med FDM den årlige Elbil Festival.

NORTO

NORTO er født ud af modervirksomheden VTI med det formål at udnytte restmaterialerne fra limtræsproduktionen til nye produkter. I stedet for at brænde limtræsrester af bruges de nu til at producere nye interiørprodukter som akustikpaneler, gulve, bordplader, køkkenfronter og lignende. En tilgang der ikke er den billigste, men dog den mest rigtige. NORTO har bl.a. leveret klodsegulv til den nye arkitektskole i Aarhus og til Novo Nordisk Innovation Lab, hvor alle materialer var upcyclede.

Mil-tek

Mil-tek er en solid, familieejet virksomhed, hvor der allerede fra starten blev tænkt i bæredygtige baner, ligesom miljøet har været noget, der skulle passes. De har udviklet og solgt affaldsbehandlingssystemer – fx ballepressere til komprimering af bl.a. pap og plastik – siden 90’erne, hvor de færreste talte om bæredygtighed, og i dag har de afdelinger flere steder i verden. Mil-tek forsøger i øvrigt så vidt muligt at bruge upcyclede materialer i udviklingen af deres egne produkter.

Afstemningen er slut

Årets virksomhed

Prisen som årets virksomhed gives til en virksomhed i Holstebro Kommune, der har opnået positive resultater på flere parametre. Vinderen af denne kategori er med til at sætte barren højt og er til inspiration for os alle.

Årets Virksomhed er medlemmernes pris. Den vælges af en jury og medlemsvirksomhederne i ErhvervsForum Holstebro, som har én stemme hver. Stemmeformular sendes direkte til virksomhederne. Prisen indgår derfor ikke i den offentlige afstemning.

Idom El

Idom El er nomineret for deres ihærdige indsats for at gå forrest, når det gælder ansvarlighed. Virksomheden er i gang med at bygge nyt domicil i Holstebro, som bliver selvforsynende på elsiden, og hvor der bl.a. fokuseres på at etablere en ny afdeling specielt til affaldssortering. Firmaet roses for at være særdeles ordholdende og bidrager aktivt til aktiviteterne i lokalområdet.

Faerch

Faerch har gennem flere år været i konstant udvikling. Således har de formået at bringe sig helt i front på verdensplan med et stærkt fokus på recycling af plast. Opkøb sammen med organisk vækst har betydet, at virksomheden nu er Europas største plastproducent. Faerch har vækstet både på top- og bundlinje, trods opkøb af virksomheder i hele verden.

Actona Group

Actona Group har skabt en imponerende vækst og driver i dag en verdensomspændende forretning med salg af møbler. Væksten er sket uden at gå på kompromis med sin stærke virksomhedskultur med fokus på god personalepleje. Actona Group er således kendt for sit vedholdende arbejde med at finde og udvikle talenter gennem virksomhedens egenudviklede talentprogram.

 

 

Storjury vs. offentlig afstemning

Vi har nedsat en fagjury i hver kategori. Fagjuryerne har vurderet de nominerede og præsenteret deres indstilling for storjuryen. Herefter har storjuryen voteret. Storjuryens afgørelse vægter 50 procent i det samlede resultat, ligesom den offentlige afstemning væger 50 procent.

ErhvervsKulturPriserne 2021 – se vindere og galleri

@erhvervsforumholstebro