DK EN

Analyse: Omsætningen og optimismen stiger hos virksomhederne i Holstebro Kommune

Forventningerne til 2024 er store blandt virksomhederne i Holstebro Kommune: 9 ud af 10 forventer et positivt resultat. Samtidig stiger omsætningen, mens færre end halvdelen arbejder med grøn omstilling.

”Det går jo godt”, lyder det underspillet jysk fra Mads Skjern på at blive slået til ridder af Dannebrog i et Matador-afsnit.

Samme reaktion kan man nok forvente at få fra en hel del virksomhedsejere i Holstebro Kommune, men oversat til dansk ”går det jo supergodt” i det lokale erhvervsliv for tiden. Hvert fald hvis man skal tro den netop gennemførte konjunkturanalyse, som ErhvervsForum Holstebro har lavet i samarbejde med Dansk Erhvervsfremme.

Analysen er gennemført blandt virksomheder i Holstebro og medlemmer af Erhvervsforum Holstebro i perioden 15. januar til 25. januar i år. De 375 besvarelser er jævnt fordelt på brancher og størrelse.

 

Download konjunkturanalysen i bunden af artiklen. 

 

#1 Virksomhedernes forventede resultat

87% af virksomhederne forventer et positivt resultat for året. 1% forventer et livstruende resultat.

#2 Udvikling i antal medarbejdere

21% har ansat nye medarbejdere inden for det seneste år. Det er 4 % mere end forrige år.

#3 Omsætning

Der er generelt en positiv udvikling i virksomhedernes omsætning sammenlignet med år-til-dato sidste år. 47% oplever en stigning. 29% oplever uforandret omsætning. 23% oplever et fald.

#4 Grøn omstilling

44% af virksomhederne arbejder struktureret med grøn omstilling i dag. 56% gør ikke. Desuden forventer 40% af virksomhederne at investere i grøn omstilling i 2024. 60% gør ikke.

Salg og markedsføring interesserer virksomhederne mest

40 % af virksomhederne svarer, at salg og markedsføring er det tema, der vil motivere dem mest at deltage i et initiativ i indenfor det kommende år. Dernæst følger et næsten familiært tema på andenpladsen med 35 %, nemlig AI-markedsføring.

En fjerdedel er interesseret i optimering/effektivisering samt digitalisering, mens kun 3 % interesserer sig for eksportforberedelse.

Spørgsmål til analysen kan stilles til Peter Kjeldbjerg, direktør i ErhvervsForum Holstebro, på tlf. 30 56 22 28 eller mail peter@efho.dk.

 

@erhvervsforumholstebro