DK EN

Bed din kandidat give et bud på en stærk erhvervspolitik

De fleste politikere går til valg på, at de vil arbejde for et bedre erhvervsklima i Holstebro Kommune. Spørgsmålet er hvordan? Hvilke greb vil de tage? Hvordan skal kommunen organisere sin tilgang til virksomhederne? Er det godt nok, som det er, eller er der noget de vil gøre anderledes? Hvordan og hvor meget vil de investere i erhvervsudvikling? Det taler vi for lidt om her i valgkampen.

Af Peter Kjeldbjerg, direktør i ErhvervsForum Holstebro
Erhvervslivets ve og vel i Holstebro Kommune er heldigvis blevet et af de varme emner under valgkampen, og det er godt. Der blev også fundet flere penge til vores arbejde i ErhvervsForum Holstebro ved budgetforliget. Det er også godt.

Men vi er langt fra der, hvor vi kan sige, at det er godt nok.

Nu og i de kommende år vil kæmpeudfordringer presse sig på:

Hvordan får vi vore virksomheder godt igennem den massive grønne omstilling, som vil blive krævet af selv de mindste indenfor de næste par år? Hvordan kommer vi til at stå endnu skarpere i kampen om talenterne, som skal skabe fremtiden hos virksomheder? Hvordan undgår vi, at vore virksomheder bliver nødt til at åbne afdelinger i Århus og København for at få adgang til de bedste hoveder, sådan som vi har set Bestseller, Bang & Olufsen og Vestas gøre det. Hvordan bliver vi det foretrukne sted for nye innovative iværksættere? Og hvordan hjælper vi vore detailforretninger med at ruste sig til en fremtid, hvor måden at drive butik på kan antage alle former?

Kom til erhvervspolitisk valgmøde: Den 11. november spørger vi topkandidaterne, hvordan de vil arbejde med erhvervspoltik i det nye byråd.

 

Den grønne omstilling og de øgede krav om ESG-rapportering er noget, der optager det lokale erhvervsliv. Her er det direktør Jacob Wernberg fra VTI i Vinderup, der fortæller om sine erfaringer med en ny bæredygtig strategi.

Lad os få flere ideer til en ny og effektiv erhvervsstrategi

Det er markante udfordringer, som kræver markante svar, hvis Holstebro skal være i front, når det gælder vækstvilkår for erhvervslivet. Og det har vi jo sagt til hinanden, at vi skal. Flere politikere siger det i læserbreve og på valgplakater, og vi kan ikke være mere enige:

Vi vil i top 10 i DI’s analyse af det lokale erhvervsklima.

Men hvordan skal vi komme det?

Vidste du, at Holstebro Kommune har en “Politik for vækst og udvikling”? Du kan læse den her.

Valgkampen er i gang på godt og ondt. Men noget af det gode er, at der altid kommer mange ideer på bordet fra håbefulde kandidater, som gerne vil skille sig ud. Lad os få endnu flere ideer på bordet til, hvordan vi organiserer og tilrettelægger en ny og effektiv strategi for, hvordan vi skal flytte Holstebro Kommune i Superligaen for erhvervskommuner.

Det mål kan vi godt nå, men det kræver nytænkning og mod. Det kræver sikkert også, at der bliver truffet beslutninger, som gør ondt. For det er ikke nødvendigvis alt det, vi gør i dag, der fungerer eller er relevant i forhold til at nå målet.

Holstebro Kommune skal være Danmarks bedste sted at drive virksomhed

I ErhvervsForum Holstebro glæder os til at ryste posen sammen med det nye byråd, som vælgerne sammensætter d. 16. november. Vi ser frem til, at det bliver et byråd, der har mod og vilje til at gå hele vejen sammen med os om en ny strategi for erhvervsudvikling.

Vi har sat os for, at vi sammen skal gøre Holstebro Kommune til Danmarks bedste sted at drive virksomhed. For virksomhederne og vore medlemmers skyld, men også for alle andres skyld.

Mange og stærke virksomheder er forudsætningen for, at der kommer penge i kommunekassen, stærke virksomheder støtter foreningerne og kulturen, og et stærkt erhvervsliv er med til at gøre os stolte af at bo i Holstebro Kommune.

 

Rigtig god valgkamp.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro