DK EN

Bliv medejer af stort energiprojekt, der skal forsyne alle hjem i Holstebro og Struer Kommune

Et solcelleanlæg mellem Maabjerg og Sønder Hjerm og vindermøller ved Tvis – på folkehænder. Sådan lyder planen for et nyt ambitiøst energiprojekt.

En stor energipark banker på døren hos Holstebro og Struer Kommune, hvor lokale borgere får mulighed for at blive medejere. De tre store forsyningsvirksomheder i Holstebro og Struer Kommune, Jysk Energi, Vestforsyning og Struer Energi er gået sammen med Skovgaard Energy om at indsende et forslag til idehøring i Struer og Holstebro.

Mere præcist handler det om et 74 MWp stort solcelleanlæg placeret mellem Maabjerg og Sønder Hjerm og vindmøller, der opstilles i Grydholt ved Tvis.

Det skriver selskaberne bag projektet i en pressemeddelelse.

Projektet vil supplere lokalområdet med ca. 92.000 MWh grøn og vedvarende strøm årligt fra solceller og 46.000 MWh fra vind. Det svarer til privatforbruget hos cirka 34.500 husstande, og vil dermed dække næsten hele det private elforbrug i Holstebro samt Struer Kommuner.

Placering af ca. 123 ha. solcelleanlæg mellem Maabjerg og Sønder Hjerm

Borgeranparter på 40 procent

Planen er, at 40 procent af et nyt energiprojekt skal udbydes til lokale borgere. Parkens økonomi og budgetter vil blive lagt frem for potentielle investorer og borgere, når ansøgninger er behandlet og øvrige rammer er yderligere på plads.

På den måde kan borgerne investere på helt lige fod med Struer Energi, Vestforsyning, Skovgaard Energy og Jysk Energi i en transparent investeringsmulighed med troværdige virksomheder fra lokalområdet.

Det her er ganske enkelt et fremragende projekt hvor selskaber, der er kendt og funderet i lokalområdet, viser ansvar og skaber bæredygtig energi og medvirker til et bæredygtigt samfund

Lars Naur, direktør, Jysk Energi

Konkret har Jysk Energi for nylig oplevet, at en større solcellepark i Høvsøre ved Vestkysten blev overtegnet med næsten 20 procent, fordi interessen for lokalt ejerskab var meget stor hos borgerne i Lemvig Kommune.

Grønne synergier

Solcellernes placering tæt ved Maabjerg Energy Center giver gode muligheder for, at den grønne strøm kan anvendes direkte i fremtidige energianlæg og til energiforsyning af lokale virksomheder.

Energiparken ligger perfekt placeret tæt ved MEC – Maabjerg Energy Center, hvor Vestforsyning sammen med Struer Energi i dag driver kraftvarmeværk og biogasanlæg. Vi arbejder på at udvikle Maabjerg til en energihub, som kan tiltrække nye energianlæg bl.a. PtX, og her vil adgang til grøn strøm være afgørende, siger Christian Hagelskjær, direktør, Vestforsyning.

Areal sol: ca. 123 ha. mellem Maabjerg og Sønder Hjerm

Areal vind: ca. 81 ha. i Grydholt ved Tvis

Effekt sol: 74 MWp

Effekt vind: 13 MW

Tidsramme: Parken forventes at stå færdig ca. 12 måneder efter endelig godkendelse.

Borgeranparter: Op til 40%

Aktørerne håber, at projektet kan stå klar i år 2025 afhængig af myndighedsbehandling og godkendelser fra kommunerne.

Areal af vind: Ca. 81 ha. i Grydholt ved Tvis 

Skal 2023 være året, hvor du brillerer i email marketing?

Workshop 2. februar: For dig, der enten er gået i gang med emailmarketing eller overvejer at kaste dig ud i disciplinen og gerne vil klædes ordentligt på fra dag 1.

Til det får vi hjælp fra en ekspert i email marketing – Peter Kragh Lauritsen, der er CPO og partner i marketingbureauet, Texta.

@erhvervsforumholstebro