DK EN

EFH får sin første direktør

ErhvervsForum Holstebro har ansat Peter Kjeldbjerg til at få kommunens virksomheder til at arbejde sammen om vækst og udvikling.

 

For to år siden etablerede erhvervslivet i Holstebro Kommune ErhvervsForum Holstebro som et fælles samarbejdsorgan og talerør. Sidste år indgik vi en samarbejdsaftale med Holstebro Kommune og nu sætter vi ekstra turbo på udviklingen ved at ansætte den første direktør.

Valget er faldet på 54-årige Peter Kjeldbjerg, der er særdeles kendt med erhvervslivet i Holstebro Kommune.

Efter at have været studievært på TV/MIDT-VEST gennem ni år var Peter Kjeldbjerg med til at etablere erhvervsparken Nupark. Først som kommunikationschef og siden som direktør gennem i alt 11 år. Herefter var han chefredaktør på Dagbladet Holstebro-Struer i to år inden han for tre år siden blev chef for Lydens By i Struer.

Kompetent spydspids

– Med Peter Kjeldbjerg i spidsen som direktør for ErhvervsForum Holstebro, får vi en særdeles kompetent mand som spydspids for kommunens virksomheder. Vi skal have styrket vores profil som erhvervskommune og arbejde endnu bedre sammen for at tiltrække talent og investeringer, siger Bjarne Sørensen, der er bestyrelsesformand i ErhvervsForum Holstebro.

– Et stærkt erhvervsliv er en forudsætning for en stærk kommune og omvendt. Derfor er den fælles indsats virksomhederne imellem og et tæt samarbejde mellem virksomheder og kommune så vigtig. Vi er godt på vej og med ansættelsen af Peter Kjeldbjerg kommer vi et stort skridt fremad, siger han.

Stort potentiale

Peter Kjeldbjerg har fulgt med på sidelinjen, siden ErhvervsForum Holstebro blev etableret for to år siden og han kan se et stort potentiale for organisationen.

– Jeg glæder mig til at komme tilbage og arbejde for erhvervslivet i Holstebro Kommune, hvor jeg også selv bor, siger Peter Kjeldbjerg.

Han mener, at ErhvervsForum Holstebro er nået langt på kort tid, men at det nuværende medlemstal på 135 skal stige markant.

– Det er flot, at så mange allerede nu er medlem, men vi skal væsentlig højere op, før det rigtig bliver sjovt, siger Peter Kjeldbjerg.

Fælles indsats

Udover at hverve mange nye medlemmer til en fælles indsats for vækst og udvikling, skal Peter Kjeldbjerg også sætte det lokale erhvervslivs vilkår og muligheder på dagsordenen både lokalt, regionalt og nationalt.

– Ingen kan klare sig alene i dag, og stærke samarbejdsrelationer på kryds og tværs er afgørende vigtige, siger Peter Kjeldbjerg.

Den nye direktør for ErhvervsForum Holstebro tiltræder 1. april og ved allerede nu, hvad den første tid skal gå med.

– Jeg skal ud at besøge rigtig mange virksomheder i de første måneder for at blive skarp på både fælles udfordringer og gode historier, siger han.

Udover virksomheder i kommunen er som bekendt også uddannelsesinstitutioner med i ErhvervsForum Holstebro.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro