DK EN

FN’s verdensmål er tænkt ind i en af Midt- og Vestjyllands største private boligudstykninger

VEM Byg tænker natur og nære fællesskaber ind i nyt boligområde i Holstebro med plads til 700 boliger.

Fra erhvervsmagasinet Notion

Før var det en stor nedlagt minkfarm omgivet af store marker. Nu er opførelsen af de første 700 nye parcelhuse og andre boligtyper begyndt at skyde frem i området, og det samme gør ikke færre end 20.000 træer.

Naturen spiller nemlig en hovedrolle i det nye ”Halgaard Enge”, der skyder op, når kommuneplanen er godkendt, som en af de allerstørste private udstykninger i Midt- og Vestjylland. Halgaard Enge kommer til at ligge i umiddelbar forlængelse af Halgård i udkanten af Holstebro – langs Herningvej få kilometer fra Holstebro-motorvejen.

Få et visuelt overblik over det nye område gennem denne VR video lavet af Modelhuset:

Stor naturværdi

De 20.000 nye træer kompenserer for den CO2, som byggeri af boliger altid udleder, og de tilfører stor naturværdi til både kommende og nuværende indbyggere i Halgård.

– For os er det vigtigt at lave et almindeligt parcelhuskvarter, som giver naturen ualmindelige gode vilkår, siger Jonas Koldsø, der er direktør og partner i VEM Byg A/S, som står bag udstykningen.

Også FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling er tænkt ind i projektet, både når det gælder biodiversitet og plads til forskellige boligtyper, der tiltrækker både unge og ældre, børnefamilier, singler og bedsteforældre.

Attraktive grunde

– Det handler egentlig bare om at give alle mulighed for at købe en attraktiv grund og bygge en god bolig, hvor de og familien trives med muligheder for godt naboskab på tværs af generationerne, siger Jonas Koldsø.

Halgaard Enge ligger umiddelbart øst for Halgård Skole og centralt i området kommer der et friluftsbad og måske Danmarks største naturlegeplads. Der bliver også rejst en helt ny skov og faciliteter til det, der på nudansk hedder ”open air motion”.

Læs også om Stiven Schmidt fra Modelhuset, der har visualiseret Halgaard Enge.

Ud over at sælge grunde til parcelhuse, bygger VEM Byg også smukke rækkehuse til udlejning. Rækkehusene får naturligvis græs på taget. Alle områderne i den store udstykning får navne som ”Græsmarken”, ”Skovbunden” og ”Blomsterengen” for at understrege naturens rolle. Af samme grund kommer et seniorbofællesskab i Halgaard Enge til at ligge på ”Natsværmeren”, ligesom fire høje punkthuse midt i det hele bliver navngivet ”Trætoppene”.

 

@erhvervsforumholstebro