DK EN

Grøn byggeriklynge etablerer kontor i Holstebro

Den nationale klyngeorganisation WE BUILD DENMARK har valgt at slå sig ned i Holstebro. Organisationen får dermed fast tilstedeværelse i Vestjylland, hvor der er ambitioner om at hjælpe endnu flere virksomheder i byggebranchen med at omstille og tilpasse sig nye krav om bæredygtigt byggeri.

Samarbejdet mellem Danmarks erhvervsklynge for byggeri og anlæg WE BUILD DENMARK og Holstebro Kommune skal sikre både midler og nem adgang til tilbud, der hjælper virksomheder med at omstille sig til en mere bæredygtig bygge- og anlægsbranche, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

– Med placeringen i Holstebro og samarbejdet mellem os og WE BUILD DENMARK, så er afstanden mellem virksomheden og bygge- og anlægsklyngen blevet mindre. Dermed sikrer vi, at virksomhederne får den helt rette hjælp i forhold til bæredygtighed og digitalisering. Det vil også gøre det mere attraktivt at være virksomhed i kommunen, fortæller erhvervs- og arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus i pressemeddelelsen.

Samarbejdet skal hjælpe og motivere virksomhederne til at tænke mere bæredygtigt, når det kommer til byggeri. WE BUILD DENMARK er et samlingspunkt for alle i bygge- og anlægsbranchen, som ønsker viden og samarbejde om innovation, grøn omstilling og ny teknologi. Et større samarbejde med WE BUILD DENMARK vil dermed fortsat sikre fokus på bæredygtighed i byggebranchen, samt styrke innovationskraften og forbedre konkurrenceevnen for kommunens mange virksomheder.

 

ErhvervsDagen 2021 satte blandt andet fokus på den grønne omstilling i byggeriet. Her er det Maya Færch fra Laundes Foundation, der fortæller om recycling indenfor byggeriet.

I We Build Denmark glæder de sig til et styrket samarbejde

I We Build Denmark melder direktøren Christina Melvang sig tilfreds med det styrkede samarbejde:

– Vi kickstartede samarbejdet med projektet ’Klar til bæredygtigt byggeri’, som skal styrke byggevirksomheders kompetencer indenfor bæredygtigt byggeri. Her blev Holstebro partnerkommune sidste år, og det har været med til at hjælpe en gruppe lokale byggevirksomheder med at blive klar til de kommende bæredygtighedskrav. Vi ønsker at bygge videre på samarbejdet og komme endnu tættere på de vestjyske bygge- og anlægsvirksomheder, siger Christina Melvang.

 

Samarbejdet mellem WE BUILD DENMARK og kommunen startede med projektet ’Klar til bæredygtigt byggeri’, fortæller adm. direktør Christina Melvang.

Ny projektleder vil række ud til den lokale byggebranche

Samarbejdet skal hjælpe og motivere virksomhederne til at tænke mere bæredygtigt, når det kommer til byggeri.

WE BUILD DENMARK er et samlingspunkt for alle i bygge- og anlægsbranchen, som ønsker viden og samarbejde om innovation, grøn omstilling og ny teknologi. Byggerivirksomhederne  i Holstebro Kommune vil forventeligt ret hurtigt blive introduceret til det nye tiltag.

We Build Denmark har i samarbejde med Holstebro Kommune valgt at bemande det nye kontor med en projektleder. Det bliver Kathrine Poulsen, som i løbet af de kommende måneder vil begynde at række ud til den lokale byggebrance.

 

We Build Denmark vil blive bemandet af projketleder Kathrine Poulsen, som i løbet af de kommende måneder vil begynde at række ud til den lokale byggebrance for at fortælle om mulighederne.

Officiel indvielse af lokalkontor

Den 27. april kl. 15-18.15 markeres den officielle åbning af WE BUILD DENMARK’s lokalkontor i Holstebro. På dagen vil de vestjyske virksomheder få mulighed for at høre mere om samarbejdet, kommende byggeprojekter, og hvordan man bliver klar til bæredygtigt byggeri.

Alle virksomheder indenfor bygge- og anlægsbranchen er velkomne.

Det er grtis at deltage og tilmelding kan ske her.

Indvielsen foregår i Musikteatret på Den Røde Pl. 16, 7500 Holstebro. Mens det nye We Build Denmark-kontor vil få adresse på Harald Lethsvej i Holstebro.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro