DK EN

Holstebro er nærmest blevet elbilejernes mekka

Ladeoperatøren Clever har opsat ladestandere fire forskellige steder i Holstebro med plads til i alt 32 biler. Dermed fører byen  an sammen med pumpefabrikken Grundfos. I Bjerringbro har Clever opsat over 30 ladestandere. Dermed er Holstebro og Bjerringbro de bedst dækkede områder i Midt- og Vestjylland

Af Niels Stoktoft

Gæster og borgere i Holstebro behøver ikke køre langt for at få opladet deres elbil. De risikerer heller ikke kø, når de skal tanke strøm. To af de største ladeoperatører har nu installeret samlet 50 offentlige ladeudtag i byen.

Senest har ladeoperatøren Clever opsat ladestandere fire forskellige steder i byen med plads til i alt 32 biler. Dermed fører Holstebro an sammen med pumpefabrikken Grundfos. På parkeringspladser ved virksomheden og andre steder i Bjerringbro har Clever også opsat over 30 ladestandere. Dermed er Holstebro og Bjerringbro de bedst dækkede områder i Midt- og Vestjylland. De har også langt flere offentlige standere fra Clever end for eksempel Aalborg, Silkeborg, Vejle og Kolding.

 

Ladestander fra Clever foran Musikteatret i Holstebro.

Hver 5. nye bil i august i august var en elbil

En anden af landets førende ladeoperatører er E.ON, og det selskab har ladestandere fire steder i Holstebro. Samlet er der her plads til 16 biler ad gangen.
Antallet af elbiler og opladelige hybridbiler vokser. I august i år var hver femte nyindregistrerede bil en elbil. Sammen med opladelige hybridbiler udgør de nu 40 % af salget, og det er ny dansk rekord. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Læs også: Salg af elbiler i voldsom stigning

Ladeoperatøren Clever mener, at ladestanderne skal komme før elbilerne. Ejerne af selskabet har indskudt en kvart milliard kroner, så der kan investeres massivt i offentlige ladepunkter.

 

Holstebro foreløbig er ok dækket med offentlige ladepunkter, i følge kommunikationschef Vibeke Agerdal Kristiansen fra E.ON.

I 2030 vil der være 11.000 eldrevne biler i Holstebro

– Holstebro Kommune har grebet udviklingen, siger kommunikationschef Henrik Skyggebjerg fra Clever. Kommunen har sendt klare signaler til omverdenen om, at der er brug for offentlig opladning til gæster og til de borgere, der ikke kan lade hjemme.

Henrik Skyggebjerg siger, at hvis Danmark skal nå op på 1 million eldrevne biler i år 2030, så vil der i Holstebro Kommune til den tid være omkring 11.000 elbiler. De fleste skal lades hjemme.

– I Holstebro har 82 % af bilerne mulighed for at parkere deres bil på deres egen grund og kan få deres egen ladeboks. Men resten af borgerne og byens gæster vil være afhængige af offentlige ladepunkter, siger Henrik Skyggebjerg.

Kommunikationschef Vibeke Agerdal Kristiansen fra E.ON mener, at Holstebro foreløbig er ok dækket med offentlige ladepunkter. Udbygning vil ske i takt med markedet og efterspørgslen, siger hun.

Clever har på landsplan mere end 2200 åbne, offentlige ladepunkter.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro