DK EN

Holstebrofirmaer bygger palæ i Charlottenlund

Holstebrovirksomheder  bygger palæ i Charlottenlund. Og flere er måske på vej.

Tegnestuen Wullum Pasgaard i Holstebro og entreprenørvirksomheden Østermark i Holstebro er netop blevet færdige med at opføre et palæ til en familie i Charlottenlund, og nu strømmer det ind med henvendelser fra andre i området nord for København, som spørger, om vestjyderne også vil hjælpe dem med renoveringer eller nybyggerier. Flere vestjyske håndværkere har været underentreprenører på palæet i Charlottenlund til en samlet pris på op mod 20 millioner kr.

Af Niels Stoktoft

Grunden har tidligere tilhørt skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller. På Mosehøjvej i Charlottenlund er der netop opført et 530 kvadratmeter stort palæ. Bygherre Stefan Vakker har fået huset tegnet af tegnestuen Wullum Pasgaard i Holstebro. Det er også et Holstebro-firma, der har haft hovedentreprisen, nemlig Østermark Entreprenørforretning.

Læs også: Mærsk Mc-Kinney-grund solgt for svimlende millionbeløb

Det er anden gang, tegnestuen og entreprenørforretningen arbejder for Stefan Vakker. Og rygtet spreder sig i velhaverområdet lige nord for København. Østermark Entreprenørforretning får nu hver uge opringninger fra personer, som skal have renoveret eller bygget nyt.

 

Den samlede pris på det nye smukke palæ løber op i 20 millioner kroner. 

Palæet er den sjette villa, som Wullum Pasgaard tegner til området ved København. Det begyndte med et byggeri til liebhaver-ejendomsmægleren Lars Elbæk, der er kendt fra tv-programmerne ”Boligrivalerne”, ”Flyt eller Forny” og ”Fra 1-værelses til strandvejsvilla”.

Kunderne i København kan godt lide den vestjyske mentalitet

– Vores kunder kan tilsyneladende godt lide den vestjyske mentalitet. Men det er også krævende bygherrer. Vi bliver fagligt udfordret på en rigtig god måde, siger bygningsingeniør Poul Pasgaard fra Wullum Pasgaard.

Projektsummen på palæet i Charlottenlund var lidt over 13 millioner kr. Men med haveanlæg og andet løber den endelige pris op i nærheden af 20 millioner. Hertil kommer anskaffelsesprisen for den attraktivt beliggende grund.

 

Godt vestjysk håndværk er efterspurgt nords for København, og nu strømmer det da også ind med henvendelser fra andre, som gerne vil have hjælp fra arkitekten og entreprenøren fra Holstebro. 

Byggeriet er udført af udelukkende danske håndværkere. Tegnestuen og entreprenøren har medtaget andre vestjyske firmaer, som de kender godt, blandt andre tømrermester Erik Jensen fra Vinderup, Søgaard VVS fra Holstebro og malermester Ole Hansen fra Ulfborg.

Der skal være tid til at kæle med stuk og andre detaljer

– Detaljerne i sådan et byggeri er vigtige.  Der skal være tid til at kæle for stuk og andre dele, og ingen har arbejdet på akkord. Alle har vist et stort ansvar over for hinandens arbejde, fortæller projektleder og medejer Martin Truelsen fra Østermark Entreprenørforretning.

Han er selv uddannet murer, og Poul Pasgaard begyndte som ung med at stå i lære som tømrer. Derfra bærer de en stor respekt for den håndværksmæssige kvalitet.

Østermark Entreprenørforretning beskæftiger omkring 75 personer og har blandt andet opført en række varmeværker. Ikke færre end 8 af de ansatte er medejere. Wullum Pasgaard beskæftiger 10, og heraf er de 3 medejere.

 

Projektleder Martin Truelsen og ingeniør Poul Pasgaard har involveret flere vestjysle håndværkere i byggeriet i Charlottenlund.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro