DK EN

Holstebropar står nu bag 19 bogbutikker

Ulla og Mike elsker bøger.  Nu åbner de snart to nye bogbutikker i Hovedstaden og ejer dermed samlet 9 boghandler. Fidusen er gode placeringer rundt om i byerne og at trimme driften og omkostningerne

 

Af: Niels Stoktoft

Bog & idé-butikken i Nørreportcentret i Holstebro ligner andre boghandler, men i kælderen under den foregår der noget særligt. Herfra drives Danmarks største net af bogbutikker. Den indehaves af ægteparret Ulla Trap og Mike Jensen. Parret ejer selv fire boghandler i Holstebro, Herning, Ringkøbing og Skjern. Desuden driver de snart 15 boghandler sammen med kompagnon Christian Pedersen fra Viborg.

Den seneste er her i maj åbnet på Vesterbro i København, og til næste år kommer der igen en ny – i Herlev Bymidte Butikscenter. I forvejen rummer nettet fire boghandler i hovedstaden, tre i Aarhus, to i Odense og derudover i Randers, Horsens, Kolding og Vejle. Den største ligger i Lyngby Storcenter, og her driver kompagnonerne også en legetøjsbutik.

 

Ulla Trap og Mike Jensen ejer blandt andet Bog & Idé i Rosengårdcenteret i Odense.

 

I Ulla Traps og Mike Jensens butikker arbejder der et fast personale på cirka 160 personer, og oveni kommer en større gruppe af assistancer. Alle de 19 boghandler er en del af Bog & idé-kæden. Ulla Trap og Mike Jensen sidder på cirka 25 % af den samlede omsætning i hele kæden.

Forretning fremhæves i bog om ”Vinderbutikker”

Parret og deres kompagnon har både startet nye forretninger og overtaget eksisterende. De satser på centrale placeringer og god plads til varerne. Flere gange har de investeret op mod 3 millioner kr. i indrette en butik. Forretningen i Horsens fremhæves i en ny bog om ”Vinderbutikker”.

 

Ulla Trap sidder hver dag på kontoret i Holstebro, mens ægtefællesn Mike Jensen tager rundt til butikkerne, ofte sammen med kompagnonen

Fremgangen hænger også sammen med vestjyske dyder om at spare, hvor spares kan. Mike Jensen satser hårdt på at trimme omkostningerne. Når parret overtager en butik, går han alle udgifter igennem og opsiger dyre leasingaftaler. Han fortæller om en butik, hvor han skulle på besøg, og hvor personalet spøgefuldt havde ophængt et skilt: ”Husk at lukke døre og slukke lyset – vestjyden kommer!”.

“Det er bøgerne og driften af butikkerne, der optager os”

Ulla Trap og Mike Jensen sidder til leje i alle deres forretninger. De har ikke købt ejendomme ud over det parcelhus, hvor de bor i Holstebro.

– Vi har ikke forstand på ejendomsinvesteringer. Det er bøgerne og driften af butikkerne, der optager os, siger Ulla Trap.

Hun sidder hver dag på kontoret i Holstebro. Mike Jensen tager mange dage rundt til butikkerne, ofte sammen med kompagnonen. De har også sparet på ledelse – de har selv direkte kontakt til butikscheferne i hver forretning. Bogføring og regnskab håndteres af et eksternt firma

Mike Jensen sidder i bestyrelsen for den overordnede kæde Bog & idé med i alt 120 butikker rundt om i landet, og som tager sig af indkøb, webshop, centrallager og snart også streamingtjeneste med lydbøger.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro