DK EN

Julehilsen efter et fantastisk 2021: Vi nåede 300 medlemmer lige før jul

Det har været fantastisk at mærke den store opbakning til ErhvervsForum Holstebro. Resultatet er, at vi her lige før jul passerede 300 virksomhedsmedlemmer.
Nogen har sagt, at det er umuligt at samle erhvervslivet i Holstebro Kommune om en fælles mission, men det er hermed modbevist.

Den store imødekommenhed og nysgerrighed på vores projekt har været overvældende. Vi er blevet godt modtaget, når vi har rakt ud til Jer for at snakke medlemskab, taget Jeres tid og besøgt Jeres virksomheder for at snakke erhvervsklima og ideen om at skabe en samlet erhvervsorganisation for virksomheder i hele kommunen.

Vores mål er, at vi vil gøre Holstebro Kommune til Danmarks bedste sted at drive virksomhed. Det kan vi kun gøre sammen med vore medlemmer, politikere, den kommunale forvaltning og uddannelserne. Heldigvis har vi med ErhvervsForum Holstebro skabt en platform, hvor alle kræfter kan mødes. Nu skal vi øve os i at styrke den fælles platform og få samspillet til at fungere optimalt. Det er slet ikke nogen let opgave.

 

Thomas Birch fra Birch Anlæg i Ulfborg blev medlem nummer 300. Thomas er iøvrig t en af idemagerne til et nyt lokalt netværk i ErhvervsForum Holstebro for virksomheder på Ulfborgkanten.

Vi skal styrke synligheden af Jeres virksomheder og Jeres arbejdspladser, fordi vi skal ind i kampen om at tiltrække dygtige og talentfulde mennesker. Det er, om noget, en brændende platform for os alle sammen. Fortællingen om kvaliteter og sejre i vore virksomheder skal styrkes, mulighederne for at få job og livskvalitet på en gang her i området skal markedsføres, og vi skal stå tydeligt i hovedet på alle de dygtige unge mennesker, der er i gang med at færdiggøre en uddannelse i de store byer, så de finder frem til Holstebro. Samtidig skal vi være med til at styrke uddannelserne lokalt og sikre at vi får uddannet unge mennesker, som kan hoppe ud og bidrage til udviklingen i virksomhederne.

Der bliver også brug for yderligere tryk på omstillingen til mere bæredygtige forretninger, som alle virksomheder skal igennem i de kommende år. Det er et arbejde, der skal foregå ud i den enkelte virksomhed, og vi SKAL i gang, hvis vi vil bevare det, som mange har døbt vores ”license to operate”. Som Jeres organisation, vil vi gøre vores til at inspirere og motivere igennem workshops, foredrag og adgang til udviklende netværk for ejere, ledere og ansatte.

 

Video fra ErhvervsDagen 2022

Det arbejde tog vi hul på i slutningen af oktober med ErhvervsDagen: Tid til omstilling.
Det var en forrygende dag, hvor vi også fik vist, hvordan det ser, når ErhvervsForum Holstebro og virksomhederne i Holstebro Kommune vil noget.  Godt 500 personer deltog ErhvervsDagen 2021 og ErhvervsKulturpriserne om aftenen. En dag, som af mange blev betegnet som en ny begyndelse for vores bevægelse.

Tilslutningen fra Erhvervslivet har betydet, at byrådet nu også har valgt at tage et trin op i engagementet . Med det seneste budgetforlig afsatte politikerne 2 millioner om året til aktiviteter i vores regi. Det er en rigtig god start, og vi kvitterer også her med et stort tak og en opfordring til det nye byråd om at inddrage et nyt og velforankret ErhvervsForum Holstebro i tilrettelæggelsen af fremtidens erhvervspolitik.

 

Glædelig jul og godt nytår.

Bjarne Sørensen, formand for ErhvervsForum Holstebro og direktør i virksomheden SteelXperts

Peter Kjeldbjerg, direktør i ErhvervsForum Holstebro

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro