DK EN

Ledervisioner: Transformation og bæredygtig byudvikling på Sygehusgrunden

Foto af Thomas Leerberg med plantegninger for sygehusgrunden og de omkringliggende arealer

En helt ny bydel i gamle bygninger. Det er planen med den 8,3 hektar store sygehusgrund, som Thomas Leerberg står i spidsen for at transformere i bæredygtighedens tegn.

 

”Man kan altid kende en arkitekt på, at de rører ved bygningerne”, konstaterer Thomas Leerberg.  

”De kan simpelthen ikke lade være”.   

Selv er han arkitekt og har siden efteråret 2022 været direktør for Sygehusgrunden.  

Og der er nok at tage fat i.  

Det gamle sygehus står over for en stor forvandling, hvor en ny bydel skal udvikles i den bestående bygningsmasse. 

 

 Læs også: Fra nedlukning af sygehuset til opblomstring af helt ny bydel

 

”Der er rigtig mange ting omkring sygehusgrunden, som bliver rigtig spændende. Det mest spændende synes jeg er transformation. Det vil sige, at sengetårnet ned mod anlægget er oplagt til boliger, mens andre bygninger som Kedelbygningen egner sig til koncerter eller bydelsforening”, siger Thomas Leerberg og fortsætter: 

 ”De enkelte bygninger svarer igen. Der er nogle ting, de gerne vil. For eksempel er der nogle, som gerne vil være boliger, og der er nogle, der gerne vil være hotel”. 

 

Bygningsmateriale, byggeår, beliggenhed og andre faktorer spiller alt sammen ind og skal tage form på den mest hensigtsmæssige måde, så bygningerne kommer til deres fulde ret.

 

Se flere ledervisioner 

 

Transformation som grøn løsning

Hele visionen omkring Sygehusgrunden er at renovere og benytte det bestående i stedet for at rive ned og bygge nyt. De 34 bygninger rummer ifølge Thomas Leerberg et væld af muligheder, og det klimamæssige aftryk ved transformation frem for nybyggeri er markant.  

 Thomas Leerberg er heller ikke i tvivl om, at det store byudviklingsprojekt bliver banebrydende. Foruden det Co2 venlige aftryk ser han en udviklingsplatform med masser af aktivitet. 

”Om ti år, så vil det sprudle af byliv. Bygningerne kommer til deres ret”, siger Thomas Leerberg, som er født og opvokset tæt på Sygehusgrunden og derfor er ekstra glad for at have landet drømmejobbet i en by, der betyder noget helt særligt. 

 

Se video: Hør Thomas Leerbergs LEDERVISION for Sygehusgrunden 

Læs flere ledervisioner

Bliv del af et aktivt fællesskab, som løfter erhvervslivet i vores område

@erhvervsforumholstebro