DK EN

Matchmaking weekend i den grønne energiindustri

Grøn energi, krabber, Høkerbajere, speeddating og et pift af Michelin. Det lokale erhvervsliv er gået sammen om at invitere unge studerende på karrieredate i klitterne for at tiltrække nogle af de talenter, som skal bruges i de massive investeringer i havvind og Power-To-X.

Energisektoren kommer til at skrige på arbejdskraft – et skrig der kommer til at runge særlig højt i det vestjyske, hvor potentialet for en grøn revolution på energi- og forsyningsområdet er enormt.

Hvis det potentiale skal udfoldes, kræver det arbejdskraft.

Læs også nyheden fra tv2.dk: Mad over bål og morgendyp i badeby skal tiltrække unge

Derfor har ErhvervsForum Holstebro allieret sig med fire virksomheder, RWE, Skovgaard Energy, Vestforsyning og COWI, og budt unge studerende til Energy Camp for Students i Fjand Badeby, med støtte fra AUHEfonden.

 

De studerende var med til at lave gourmetmad over bål med den tidligere michelin-kok Jesper Krabbe. Foto: Jens Bach

Vi ved, at konkurrencen om de unge talenter bliver benhård, så vi er går offensiven og satser på at vi skabt nogle gode match mellem de studerende og virksomhederne, som kan give værdi, siger projektleder i ErhvervsForum Holstebro, Peter Kjeldbjerg.

De studerende, som primært kommer fra ingeniøruddannelserne ved Århus Universitet i Herning, har i løbet af weekenden mødt folk fra energibranchen og fået et indblik i fremtidens energiplaner. Med et par afstikkere til nogle af de centrale grønne hotspots, blandt andet PtX-anlæg i Ramme, fik de også syn for sagen.

 

Peter Kjeldbjerg, direktør i ErhvervsForum Holstebro og projektleder på Energy Camp for Students, sammen med en bordfuld studerende i Fjand Badeby. Foto: Jens Bach

Weekenden bød også på netværk, hygge, mad på bål med den tidligere michelin-kok Jesper Krabbe og underholdning fra sangeren Karl Kristian fra Hvide Sande.

Tiltaget har vist sig at være populært. Samtlige 40 pladser i det idylliske Fjand Badeby var taget, og der var opbygget en venteliste.

Foto: Jens Bach

@erhvervsforumholstebro