DK EN

Nyt partnerskab gav Accuratech ny vækst

Partnerskab gav ny vækst: Efter Norden venter fremstød i Tyskland og Polen

Softwarevirksomheden Accuratech får nu gevinst af, at Scanvaegt Systems i Aarhus er blevet medejer, men virksomheden vil fortsat have base i Holstebro.

Af Niels Stoktoft

Thise Mejeri, fjerkræslagteriet Rose i Vinderup og andre virksomheder i fødevareindustrien har travlt, og det smitter af hos firmaet Accuratech i Holstebro. Her udvikler de ansatte softwareløsninger til at styre lager, kvalitet, opmærkning, sporbarhed og andre dele af processerne. Antallet af medarbejdere hos Accuratech er fordoblet over de seneste år, og det er også bruttooverskuddet. Den udvikling har indbragt tre gazellepriser fra dagbladet Børsen for høj vækst, og nummer fire er på vej. Det allernyeste regnskab viser nemlig ny fremgang i bruttoresultat og også i overskud og egenkapital.

Accuratech indgik i 2019 et ”fornuftsægteskab” med Scanvaegt Systems i Aarhus. Scanvaegt Systems købte samtidig 60 % af aktierne i Accuratech.

Læs mere om Accuratech her

 

Benny Filtenborg stiftede Accuratech i 2004 som hobbyvirksomhed

Coronaen betød opbremsning, men nu er kunderne tilbage

– Scanvaegt havde en salgsorganisation, som kan hjælpe os med at sælge vore softwareløsninger. Og vi har produkterne. Det har givet værdifuld synergi, siger direktør og medejer Søren Schultz Jespersen fra Accuratech.

Han understreger, at firmaet bliver liggende i Holstebro. Her er det lykkedes at tiltrække udviklere, som tidligere arbejdede hos firmaer i Aarhus. Søren Schultz Jespersen og stifteren af firmaet, Benny Filtenborg, bor også begge i Holstebro Kommune.

I starten af corona sidste forår mærkede Accuratech en opbremsning hos nogle kunder. Rejserestriktioner gjorde det samtidig svært at installere nyt software blandt andet på store trawlere fra Royal Greenland. Men nu vender optimismen tilbage, og firmaet gør klar til ny vækst. Accuratech er godt inde på det nordiske marked, men der ligger uopdyrkede muligheder i Tyskland og Polen, mener ledelsen.

 

Supporter Lars Thulstrup på job i hovedkvarteret i Nupark. 

Gik ud af 10. klasse og startede på fjerkræslagteriet i Vinderup

Firmaet er nu på vej ind på nye felter. Blandt andet med ordrer til Helsingør-virksomheden Trelleborg Sealing Solutions, der fremstiller tætninger og pakninger til eksempelvis flyindustrien og elbiler.

Benny Filtenborg stiftede Accuratech i 2004 som hobbyvirksomhed ved siden af sit lønmodtagerjob og gjorde det fuldtids i 2011. Han gik som ung ud af 10. klasse og begyndte som produktionsmedarbejder på fjerkræslagteriet i Vinderup. Han har ikke taget nogen formel uddannelse, men haft flair for programmering. Søren Schultz Jespersen er økonomiuddannet og har også tidligere arbejdet på fjerkræslagteriet Vinderup og kom ind som medejer af Accuratech i 2014.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

@erhvervsforumholstebro