DK EN

Nytårskur for erhvervslivet: Et kig ind i strategierne for 2024

2024 bliver et år, der byder på nye muligheder, men også udfordringer for erhvervslivet.  I 2023 mødte  200 erhvervsfolk og politikere frem i Big Bio til et brag af en nytårskur. Nu inviterer Holstebro Kommune og ErhvervsForum Holstebro igen til Nytårskur.

2024-versionen forventes at tiltrække sig ligeså stor opmærksomhed.

Der bliver blandt andet mulighed for at møde en helt ny aktør i det lokale erhvervslandskab: Den amerikanske energigigant Plug Power, som har planer om at etablere sig i det nye grønne energiknudepunkt Idomlund vest for Holstebro. Og der er en grund til at Power-to-X og grøn energi igen i år står højt på dagsordenen ved årets nytårskur:

 

Grøn energi skaber muligheder for virksomhederne

“Vi er meget optaget af de muligheder, som opstår omkring grøn energiproduktion her i kommunen, og vi er i særdeleshed optaget af at udnytte det kæmpe erhvervspotentiale, som kan opstå i kølvandet, hvis vi gør det ordentligt” fortæller en af værterne, formanden for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, Torben Gudiksen.

Torben Gudiksen vil også sammen med borgmester H.C. Østerby og bestyrelsesformand i ErhvervsForum Holstebro, Bjarne Sørensen, give sine input på prioriteterne i 2024. Det sker i en faciliteret samtale med journalist og studievært ved TVMidtvest, Malene Skree Nordsmark.

 

Edouard Oberthur er Director of Energy Markets & Development hos Plug Europe. På nytårskuren fortæller han om det amerikanske energiselskabs planer i Holstebro (Foto: Plug)

 

Amerikansk selskab vil bygge grønt brintøkosystem

Det store amerikanske brintproducent Plug Power har kastet blikket på Holstebro og Idomlund, og er dermed en af de store selskaber, som har udviklingsplaner i området. Plug er i gang med at opbygge et en-to-end grønt brintøkosystem i USA og Europa.  Planerne strækker sig fra produktion, lagring og levering til energiproduktion, som skal hjælpe erhvervslivet med at skabe CO2-neutrale forretninger.

Se det fulde program for Nytårskur for erhvervslivet 2024

Plug’s mål er at producere 1.500 tons grøn brint dagligt inden udgangen af 2030. Ved nytårskuren deltager Edouard Oberthur, som er Director of Energy Markets & Development hos Plug Europe. Han vil fortælle om, hvordan Holstebro og Idomlund passer ind i selskabets strategi, og hvilke muligheder det skaber for lokale virksomheder.

 

Thomas Kragelund, direktør og stifter i Creative Force  er en af de erhvervsledere, der giver sit input på strategien for 2024.

 

Erhvervslivets strategier for 2024

Nytårskuren byder desuden på et møde med 5 virksomhedsledere og stiftere, som hver især har sat deres tydelige fodaftryk i 2023. De giver hver deres korte pitch på deres strategier for 2024.

“Den bedste indikation af, hvordan det kommende år kommer til at tegne sig, får vi ved at kigge med igennem topchefernes kikkert, når de skal lægge deres strategier. Derfor er vi meget glæde for at fem markante erhvervsledere har sagt ja til at komme og dele deres tilgang til 2024,” siger Peter Kjeldbjerg, direktør i ErhvervsForum Holstebro.

I oversigten herunder kan du læse mere om de 5 erhvervsledere, som kan opleves den 30. januar:

 

Thomas Rohde er er relativt ny direktør i Priess og har sammen med medarbejderne lagt en vinderstrategi, som allerede viser sig i form af markant vækst i antallet af medarbejdere, omsætning og bundlinje.

Lisbeth Barnbæk Nielsen og teamet ved BM Silo har i gang sat en omfattende turn around af virksomheden efter nogle svære år, hvor coronaen spændte ben for salget. Lisbeth er desuden værd at lytte til, da hun samtidig sidder med i  hele to rådgivende udvalg af virksomhedsledere udpeget af erhvervsministeriet.

Lars Naur, adm. direktør for Jysk Energi, er svær at  komme uden om.  Jysk Energi er en fremtrædende aktør i det store spil om etablering af mere vedvarende energi. Selskabets direktør har om nogen fingeren på pulsen i det levende energimarked, som kan få stor betydning for udviklingen i Nordvestjylland.

Thomas Kragelund er i gang med start up nr. 3. Creative Force er en software-as-a-service, forenkler processerne hos verdens store onlinebutikker. Selskabet har netop fået 60 mio. kr i kapitalindsprøjtning til yderlige integration af generativ AI i deres produkt. Samtidig er et nyt hovedsæde i Holstebro netop blevet taget i brug.

Pernille Sloth Lindhardt, direktør og stifter af Wiseme er en af de helt store kometer på den lokale iværksætterscene i 2023. Med lige store dele passion, ihærdighed og blik for forretning har Pernille Lindhart skabt sig en niche inden for undervisning af ordblinde unge, som folkeskolen har svært ved at samle op.

Malene Skree Nordsmark er konferencier på Nytårskur for erhvervslivet 2024. (Foto: TVMidtvest)

@erhvervsforumholstebro