DK EN

Kursus for ejere, ledere, bestyrelsesmedlemmer og salgsansvarlige

Lær at dokumentere din virksomheds CO2

Bliv klar til at møde de stigende krav om dokumentation af din virksomheds klimapåvirkning fra myndigheder, kunder og samarbejdspartnere.

Med enkle værktøjer og hands on, operationel viden får du styr på hvordan virksomheden og hele værdikæden påvirker dit samlede CO2 aftryk.

Du bliver sikkert allerede mødt af spørgsmål omkring CO2-påvirkningen, vandforbrug, biodiversitet, udvidet producentansvar og lignende for dine produkter og services..?

Kunder og samarbejdspartnere begynder at stille øgede krav til, at du har styr på dine data og din dokumentation.

Ovenikøbet kan du godt regne med, at kravene strammes trinvist frem mod 2030.

Dette kursus er til dig, der ønsker at dygtiggøre dig og blive klar til at håndtere de øgede krav til, hvordan du opgør og dokumenterer virksomhedens klimapåvirkning.

Kurset er fordelt på 4 formiddage i skønne omgivelser på Nørre Vosborg og udbydes i samarbejde med CO2 Solutions. 

Programmet kan du se længere nede.

Tilbuddet er oplagt for dig, der sidder i bestyrelsen, ledelsen, indkøb eller salg i små- og mellemstore virksomheder fra 10 til 250 ansatte. 

OBS: Virksomheden kan med fordel tilmelde mere end én person, så I er repræsenteret bredt i virksomheden.

 

Med dette kursus får du:

  • Enkelt værktøj til hjælp når du skaber dit interessentoverblik, der giver dig styr på krav og kundekrav. Allerede efter første kursusdag er du i gang med processen hjemme i virksomheden.
  • Hands on og operationel viden om, hvordan du indhenter data i leverandørkæden.
  • Styr på relevante standarder for datarapportering og viden om, hvordan du kommunikerer det internt og eksternt.
  • Viden om, hvordan du vælger den rigtige metode ud fra din virksomheds CO2-aftryk. Du bliver klædt på til at vurdere miljøpåvirkninger ud fra valide data samt at vurdere behovet for tredjepartsverificering.

 

Pris

Medlemmer af ErhvervsForum Holstebro: 7.495,- ekskl. moms per deltager

Ikke medlemmer: 9.995,- ekskl. moms per deltager

Prisen inkluderer deltagelse i 4 moduler med kursusforplejning på Nørre Vosborg. 

Du er velkommen til at kontakte relations manager Jan Lauridsen på på tlf. 41 66 26 66 eller mail jan@efho.dk

Om underviserne:

Lotte Høst Vestergaard er specialist inden for sit felt og arbejder med bæredygtig forretningsudvikling baseret på high-level strukturen fra ISO-standarderne, hvor forståelsen af omverdens krav og forventninger er omdrejningspunktet. Med udgangspunkt i kortlægning og dannelse af overblik gøres påvirkninger håndgribelige og mulige at omsætte til hverdagens handlinger

Michael Haarup Hansen er ligeledes en erfaren specialist, som arbejder med kortlægning af miljøpåvirkninger inden for LCA og GHG-protokollen. Han tager primært afsæt i en datadreven arbejdsgang. Han er uddannet civilingeniør og godkendt som teknisk ekspert på en række energi- og miljøtekniske områder.

 

Programmets 4 kursusdage

Trin 1 – Green house gas modellen
Torsdag d. 20/4 kl. 08:30-13:15

Med udgangspunkt i green house gas modellen dykker vi ned i det grundlæggende om datadrevet LCA samt forskellen på EPD og LCA.

Vi udformer konkret en onepager med en interessentanalyse og ser på lov-, leverandør- og kundekrav, som er udgangspunktet for det data, du skal håndtere fremadrettet.

 

Trin 2 – Strategi og styring af risici i leverandørkæden
Torsdag d. 25/5 kl. 08:30-13:15

Vi kortlægger risici og muligheder og kigger nærmere på vores leverandører, taler om udvidet producentansvar samt arbejder med en beredskabsplan for leverandørkæde.

Til slut ser vi på din virksomheds egen leverandørkæde og ansvar. Som output på trin 2 er du klædt på til at gå hjem i virksomheden og kortlægge, hvordan dine leverandører lever op til de krav, som der lægges op til.

 

Trin 3 – Data og kommunikation
Tirsdag d. 15/8 kl. 08:30-13:15

Har du overblik over virksomhedens scope 1, 2 og 3? Hvordan dokumenterer du dine data og får gjort dem anvendelige i kommerciel sammenhæng?

Som sælger kan du give din kunde data ”med syn for sagen” i forhold til, hvilken sammensætning af ordre, produkt, leveringsmetode, råvaresammensætning og alternativer, der giver den mest bæredygtighedsvenlige sammensætning og produktportefølje at tilbyde.

Efter trin 3 er du i stand til at håndtere relevante standarder for datarapportering og har tilegnet dig viden om, hvordan du kommunikerer det, internt som eksternt.

 

Trin 4 – Bliv køreklar indenfor dit spor
Torsdag d. 5/10 kl. 08:30-13:15

På det sidste step sætter vi fokus på din virksomheds individuelle udfordring afhængigt af, hvor du er.
Vi deler sporene op i forhold til, om du er sælger, udvikler, bestyrelsesmedlem, direktør eller har en anden rolle i virksomheden. Det gør vi med det formål, at dit behov for handling bliver omsat til en løsning.

Efter trin 4 er du blevet klogere på, hvordan du screener din virksomheds CO2-aftryk selv og går skridtet videre og bliver tredjepartsverificeret.

@erhvervsforumholstebro