DK EN

Analyse: Det lokale erhvervsliv er fyldt med optimisme

En nyligt gennemført konjunkturanalyse blandt virksomheder i Holstebro Kommune viser, at der er udbredt optimisme i det lokale erhvervsliv. 423 virksomheder har deltaget i analysen, som afslører, at det helt generelt går rigtig godt.

På billedet øverst markerer BIRN‘s CCO Peter Frost Jepsen og CEO Claus Beier, at en god ordre lige er kommet i hus. I støberikoncernen er der tro på fremtiden, og den tro deles af flertallet i undersøgelsen..

Hele 83 procent af virksomhederne forventer et positivt resultat i 2023, mens kun 7 procent forventer røde tal. Samtidig forventer 64 procent en uforandret eller stigende omsætning sammenlignet med året før.

Du kan hente hele analysen her

Herunder kan du se sammendrag af analysen og læse vores kommentarer.

 

Direktør i ErhvervsForum Holstebro, Peter Kjeldbjerg kalder konjukturanalysen blandt lokale virksomheder for positiv læsning

 

Det er positiv læsning

“Overordnet set er det positiv læsning, hvis man gik og havde en forestilling om, at virksomhederne i Holstebro Kommune var presset ovenpå det seneste års stigende energipriser, inflation og usikkerhed,” siger direktør i ErhvervsForum Holstebro som reaktion på den nyligt gennemførte analyse.

Han hæfter sig også v ed, at mange virksomheder er begyndt at arbejde med den grønne omstilling. Dog er han lidt bekymret over, at hele 58 procent siger, at de ikke arbejder med grøn omstilling endnu.

“I lyset af, at det i løbet af kun et par år bliver et markedsvilkår at have styr på virksomhedens bæredygtighed, så er der nogle, der skal til at komme i gang i en vis fart. Det er ikke, man lige kan fikse over henover weekenden, når den første kunde, eller banken, forlanger et CO2-regnskab,” siger Peter Kjeldbjerg.

Konjunkturanalysen blandt virksomhederne i Holstebro Kommune er gennemført i perioden 13. marts til 24. marts i år blandt et udvalg af virksomheder i området. De 423 besvarelser er jævnt fordelt på brancher og størrelse.

Det er planen, at ErhvervsForum Holstebro gennemfører konjunkturanalysen en gang om året fremover. Dels fordi det giver et godt billede at øjeblikstemperaturen i det lokale erhvervsliv.

Samtidig giver undersøgelsen også nogle bud på, hvad virksomhederne ønsker at ErhvervsForum Holstebro sætter fokus på i det kommende år.

 

Konjunkturanalysen i ord

37% oplever en stigning i omsætning sammenlignet med sidste år.  38% oplever uforandret omsætning, mens 26% oplever et fald

Et kig på de største brancher i området viser at 38 % af virksomhederne i detailbranchen (89 besvarelser) har oplevet vækst og 32 % uforandret omsætning i forhold til sidste år. 29 % har oplevet et fald i omsætning. 12 % har opsagt medarbejdere.

Indenfor byggeriet (85 besvarelser)  er det ligeledes 37 %, der har oplevet vækst og 24 %, der har oplevet et fald i omsætning. 17 % har opsagt medarbejdere.

(fortsætter under billedet)

Hos Creative Force i Nupark er der store forventninger om fremtiden. Virksomheden opfører i øjeblikket et nyt hovedsæde ud mod Struervej, som skal huse medarbejdervæksten i de kommende år.

 

11% af virksomhederne har opsagt medarbejdere inden for det seneste år, mens 72% har det samme antal medarbejdere. 17% har ansat nye medarbejdere.

I følge analysen skal vi ikke forvente de store fyringsrunder i år: 60% af virksomhederne forventer ikke at skulle opsige medarbejdere i løbet af  2023 og  kun 3% frygter at skulle opsige medarbejdere

Undersøgelsen viser også, at den grønne omstilling for alvor er ved at vinde indpas hos de lokale virksomheder: 42% af virksomhederne svarer, at de nu arbejder struktureret med grøn omstilling i dag. Der er dog stadigvæk 58%, som svarer, at de ikke gør.

35% af virksomhederne forventer at investere i grøn omstilling i 2023

Spørgsmål til analysen kan stilles til Peter Kjeldbjerg, direktør i ErhvervsForum Holstebro, på tlf. 30 56 22 28 eller mail peter@efho.dk

Bliv del af et aktivt fællesskab, som løfter erhvervslivet i vores område

@erhvervsforumholstebro