Tidligere finansminister Bjarne Corydon var en de mange inspirerende oplægsholdere, som gav de 300 deltagere brugbar inspiration og strategiske greb fremtidens arbejdsmarked. Han havde et vigtigt budskab til de fremmødte.
Overskriften for konferencen ErhvervsDagen i 2022 var “Et spørgsmål om tiltrækning” – med fokus på fastholdelse af medarbejdere og tiltrækning af talenterne, der skal drive Holstebro fremad.
Men det var ikke uden blik på den aktuelle turbulens i verden, at dagens oplægsholdere gik på scenen for at inspirere de 300 fremmødte erhvervsfolk.
Tidligere finansminister Bjarne Corydon er klar i mælet, når man bliver spurgt til sit bedste råd til virksomheder lige nu:
– Mit bedste råd vil være, at man går hjem og planlægger et stort negativt stød til økonomien. Det kommer ikke nødvendigvis. Men man bliver nødt til at være klar, hvis det kommer.
Læs også: Kortere arbejdstid giver overraskende resultater
Han peger på, at politikerne i modsætning til tiden under coronakrisen, er bange for at gå ud og gøre for meget, da det kan påvirke inflationen negativt. Man står derfor mere alene som virksomhed, mener Bjarne Corydon.
Dagens medvært Xenia Duffy har lagt sit corporate arbejdsliv om og er i dag direktør i den lille virksomhed zeal.
Gennemgående for dagen var ærlige oplægsholdere, der fortalte om afgørende tidspunkter i deres arbejdsliv.
En af dagens værter var Xenia Duffy, der lagde sit arbejdsliv om. Fra karriere med fuld fart på til en afgørende dag, der ændrede alt for hende: Da hun med entusiasme foreslog sin ledelse at arbejde med medarbejdertrivsel, fik hun beskeden: “Det er ikke det, du er ansat til”.
Læs også Disse egenskaber skal en leder have – især i en krisetid
Det svar fik Xenia Duffy til at forlade sin stilling og begynde et nyt arbejdsliv i virksomheden Zeal, hvor de i dag rådgiver om bæredygtig forretningsudvikling. Og det er blandt andet med blik for at passe på medarbejderne og se dem som en værdifuld ressource.
300 erhvervsfolk deltog i konferencen, som bød på ærlige oplægsholdere, der fortalte om afgørende tidspunkter i deres arbejdsliv.
Her er en arbejdsuge på fire dage en interessant tilgang, fortalte Pernille Garde, der er direktør i TAKE BACK TIME, der hjælper virksomheder, der vil afprøve en anden måde at gribe arbejdsindsatsen an på.
Her fortalte Mia Ottosen fra virksomheden FiberLAN om en af de klare fordele ved fire dages arbejdsuge:
– Den fastholdelse vi oplever med vores medarbejdere, den er bare meget værd. For en ny medarbejder er dyr at finde, fortalte hun.
Med hende på scenen var også Bo Kønskov fra IT-virksomheden Abtion, som understregede, at resultatet ikke blot var øget omsætning men også øget medarbejdertrivsel, efter de gik over til at arbejde fire dage om ugen.
Video: Louise Boo
Anne Sophia Hermansen formulerede fire afgørende tendenser i vores tid.
Morten Ballisager delte indsigter fra den store kandidatanalyse.
Pernille Garde Abildgaard fortalte om 4-dages arbejdsuge. Med på scenen var Bo Kønskov Hansen fra Abtion og Mia Ottosen fra FiberLAN A/S.
Ali E. Cevik fra HR-ON fortalte om virksomhedens særlige medarbejdermanifest.
Amélie Drouet fra Headstart Career delte viden om tiltrækning af internationale talenter. Hun fik følgeskab af Marta Merino, Kystdirektoratet og Ali E. Cevik
Bjarne Corydon præsenterede sit bud på fremtidens arbejdsmarked.