DK EN

Ledervisioner: Vækst og vindmøller i Thorsminde

Mens Thorsminde i mange år har været under afvikling, er vinden vendt, og væksteventyret er lige begyndt. Lisette Sønderby er havnechef i den vestjyske by, som snart bliver omdrejningspunkt for en af Danmarks største havvindmølleprojekter.

En lokalplan fra 2018 blev startskuddet for nye tider for Thorsminde Havn.

Lisette Sønderby har været med fra start, og målet er ikke til at tage fejl af:

”Det, der var og er visionen, er, at fremtidssikre vores erhverv som industrihavn. Vækst og arbejdspladser herude. Det er vores vision”.

Lisette Sønderby understreger de gode muligheder, der er i vind, og som kan eksistere sammen med fiskeriet, som er Thorsmindes stolte tradition.

Se flere ledervisioner

”Muligheden for, at de her to brancher kan leve sammen, var til stede”, siger Lisette Sønderby og uddyber:

”I Thorsminde har vi jo brug for, at det ikke er så sæsonpræget. Vi har brug for, at der er noget fast. Så det her med at få en branche ind som vind, der giver faste arbejdspladser, hvor det ikke er turistprægede eller sæsonprægede arbejdspladser. – Det betyder rigtig meget”.

 

Lisette og folk fra Holstebro Kommune har  arbejdet intenst på at blive tyske RWE’s servicehavn for de  72 vindmøller 22 km vest for Thorsminde. Her er det fra venstre projekleder Stine Würtz fra Holstebro Kommune, Lisette Sønderby, konsulent Lene Skovgaard, fra Team2, Pia Lanken, projektdirektør i RWE, Anders Debel, direktør i Holstebro Kommune og Jonas Karpantschof, 
Stakeholder Manager hos RWE, der besøger Thorsminde Havn.

 

En havvindmøllepark til forskel

Havvindmølleparken Thor, som fremover har hovedsæde i Thorsminde, bringer ikke bare vind ind som ny industri. Den sætter for alvor gang i byen med 50-60 arbejdspladser i 35 år

”I forhold til Thor, så har vi arbejdet intenst på at få den herud. Der skal bygges 72 vindmøller 22 km vest for Thorsminde. Der skal man have alt service og vedligehold af vindmølleparken i vindmøllernes levetid ud fra Thorsminde af. Og det betyder alverden i en by med 320 indbyggere”, siger Lisette Sønderby.

 

Læs også: Ørsted går med i storskala Power-to-X-anlæg i Holstebro

 

For hende er det rent win-win for havnen, fiskeriet, byen og området, at havvindmølleparken bliver en realitet. Og med 15 fartøjer i en havn, der er bygget til op mod 100, mener Lisette Sønderby, at der måtte ske noget.

Ifølge havnechefen kommer Thor med fornyet vind i sejlene, blæser direkte ind på vandkortet og er med til at fremtidssikre havnen.

 

Se video: Hør Lisette Sønderbys LEDERVISION for Thorsminde Havn: 

 

Læs flere ledervisioner

Bliv del af et aktivt fællesskab, som løfter erhvervslivet i vores område

@erhvervsforumholstebro