DK EN

De har sparet jorden for 2,5 millioner ton CO2  

Da Kristian Skannerup i start 90’erne fandt en løsning på flaskedrengens irritation over at trampe papkasser, havde han næppe forestillet sig, at han 30 år senere ville have solgt over 53.000 affaldsløsninger på verdensplan – tilsat en pæn miljømæssig gevinst.

I Ulfborg, lige inden for bygrænsen, ligger en håndfuld murstensbygninger akkompagneret af tre blå flag. Taget i betragtning, at det er en global virksomhed, som figurerer inde på den anden side af murstenene, gør de ikke det store væsen af sig hos Mil-tek. Et møde med en af familievirksomhedens tre ejere bekræfter en ydmyg og jysk tilgang til ”sagerne”.

 

34 år, uddannet mediegrafiker fra Herningsholm, Herning. Fik en elevstilling som mediegrafiker hos Mil-tek i 2009 og har været i virksomheden siden.

Har i dag ansvar for salg og marketing og er en del af ledelsen og bestyrelsen i Mil-tek.

Mads Skannerup købte sig ind i virksomheden med en tredjedel i 2019 som et led i et glidende generationsskifte sammen med sin bror, Jesper Skannerup, der også overtog en tredjedel fra forældrene Mona og Kristian Skannerup.

Mads Skannerup bor i Lemvig med sin kone Anne og to sønner på hhv. 8 og 2 år.

– Vi har ikke de store armbevægelser. Der er folk i Ulfborg, der ikke ved, at vi eksisterer, fortæller Mads Møller Skannerup, der ejer Mil-tek sammen med sin bror Jesper Skannerup og sin far og grundlæggeren af virksomheden, Kristian Skannerup.

Men hvad er Mil-tek, og hvordan er logoet endt på alt fra McDonalds-restauranter i Australien til containerskibe fra Maersk? Det er selvfølgelig en historie, der begynder med brugs og banankasser, fortæller en smågrinende Mads Møller Skannerup.

 

En løsning udover alle grænser

I start 90’erne prøvede daværende brugsuddeler, Kristian Skannerup at gennemskue en løsning på alt det pap og plastaffald, som var evig kilde til rod i baglokalet. Flaskedrengen var også ved at være træt af at lege manuel komprimator. Derfor besluttede Kristian Skannerup sig for at udvikle en støjsvag, sikker og brugervenlig maskine til at komprimere og pakke affaldet. To uger senere var den første maskine født.

Maskine 0001.
I forbindelse med Mil-teks 20-års jubilæum i 2012 var Kristian Skannerup retur i sin tidligere brugs i Tim for at købe maskine nr. 0001 tilbage, der stadig var i brug i baglokalet.

– Hvad min far (Kristian Skannerup, red.) ikke vidste dengang, var, at banankasser har internationale standardmål, så maskinen kunne klare en masse andet emballage også, fortæller Mads Skannerup.

Maskinen blev en succes. Kristian Skannerup skiftede kasseapparat ud med komprimator, og Mil-tek kom på verdenskortet. For i løbet af bare to år var efterspørgslen fra virksomheder i både Danmark og udland steget markant. Flere og flere blev opmærksomme på at optimere deres affaldshåndtering med en lille, simpel og miljøvenlig løsning.

I dag har Mil-tek leveret affaldsløsninger til over 80 lande. På hovedkontoret i Ulfborg er der 35 ansatte. Derudover er der over 300 Mil-tek arbejdspladser rundt om i verden hos franchisetagere.

 

” src=”https://player.vimeo.com/video/?background=1&autoplay=1&loop=1&autopause=0&muted=1″ frameborder=”0″ allow=”autoplay”>

Glimt fra årets ”International Meeting”, hvor Mil-tek inviterede alle franchisetagere til hovedkontoret i fem dage med workshops og underholdning. Som en overraskelse ved dette års møde blev alle ”mil-tekkere” overrasket med den splinternye tredje generation Mil-tek maskiner.  

”Blue is green”

Selvom miljø og klima ikke toppede den offentlige debat i 90’erne, er det i dag blevet en del af kerneforretningen hos Mil-tek. I 2018 fik virksomheden lavet en videnskabelig funderet rapport der viste, at Mil-tek med deres ikoniske blå maskiner har sparet jorden for 2,5 millioner ton CO2.

– Det gør mig stolt, og jeg bliver da oprigtig glad i maven, når jeg kan gå hjem og fortælle mine børn, at det er det, vi gør. Uden det skal lyde helligt, er de her løsninger jo vores ydmyge bidrag til, at vi genanvender de resurser, som vi har, mest muligt, siger Mads Møller Skannerup.

Flere og flere køber ind på den miljømæssige præmis, men det er primært økonomien og effektivitetsmulighederne, der får folk til at anskaffe sig en affaldspresser fra Mil-tek.

 

” src=”https://player.vimeo.com/video/?background=1&autoplay=1&loop=1&autopause=0&muted=1″ frameborder=”0″ allow=”autoplay”>

Vi prøver at binde tingene sammen, så det er en løsning, der giver mening, både hvad angår miljø, økonomi, effektivitet og sikkerhed. Det er jo ikke selve løsningen, som er interessant. Det er alle de udfordringer, den kommer til livs, fortæller Mads Møller Skannerup.

En typisk udfordring er de mange resurser, som virksomheder bruger på at håndtere affald internt. Mads Møller Skannerup fortæller, at virksomheder ofte bliver overrasket, når de for eksempel finder ud af, at de internt kører 70 km i ugen med affald. Eller at de kan gøre den genbrugte affald til en indtægtskilde.

 

Familievirksomhedens tre ejere byder velkommen til Mil-tek International Meeting 2022. Kristian Skannerup (tv), Mads Møller Skannerup (midten) og Jesper Skannerup (th). 

Så er det, at de begynder at spidse ører. At det også er en miljømæssig gevinst, er jo en win-win, siger Mads Møller Skannerup.

“Svært at være pessimist”

Selvom Mads Møller Skannerup har haft Mil-tek under huden det meste af sit liv, føler han, at de kun har kradset i overfladen.

For 20-30 år siden, var der nogen, der begyndte at tale om det papirløse samfund. Ser man på tallene, har de skudt ret meget ved siden af. Der er aldrig blevet genereret mere affald, end der gør i dag, så der er fortsat meget, vi skal ud at have skovlen under, siger Mads Møller Skannerup.

 

Mil-teks Infinity er endeløse poser til sortering af affald i flere fraktioner. Plastikspildet reduceres typisk med op mod 75% sammenlignet med traditionelle affaldssække. 

Det er blandt andet en af grundene til, at Mil-tek løbende udvider sortimentet, så de kan håndtere så mange typer affald som muligt – pap, plast, restaffald, dåser, flamingo og isolering.

Vi er i omkring 30 lande i dag, men der er dobbelt så mange lande, der skal have gjort noget ved deres affald lige om lidt. Med de udsigter er det jo svært at være pessimist, smiler Mads Møller Skannerup.

Mil-tek blev grundlagt i 1992 og er en forkortelse for miljø og teknik. Virksomheden sælger ballepressere og komprimatorer til affald, hvoraf størstedelen bruger trykluft til at presse pap, plast, flamingo, rockwool og andet affald, der kan genbruges.

Mil-tek er til stede i mere end 28 lande og har leveret affaldsløsninger til over 80 lande. Løsningerne sælges gennem franchisetagere i 29 lande. På hovedkontoret i Ulfborg er der 35 ansatte. Derudover er der over 300 Mil-tek arbejdspladser rundt om i verden hos underleverandører og franchisetagere.

Affaldspresserne bliver produceret hos danske underleverandører, inden de bliver monteret og testet på matriklen i Ulfborg.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrev og hold dig opdateret

5 maj – 2019

Synlige virksomheder

14 maj – 2019

Medlemskampagne skudt i gang

3 juni – 2019

Motorvejshullet bliver lukket

18 september – 2019

Lokalt erhvervsklima under pres

18 september – 2019

Kom til ErhvervsDagen 2019

29 oktober – 2019

Kæmpe potentiale

20 januar – 2020

Velkommen til Årsmøde

26 februar – 2020

Velbesøgt årsmøde

4 maj – 2020

Få glæde af unge ingeniør-stjerneskud

19 august – 2020

Tættere samarbejde på vej

15 september – 2020

Få hjælp til grøn omstilling

8 december – 2020

Kommune og erhvervsliv bliver partnere

23 februar – 2021

EFH får sin første direktør

8 april – 2021

Lad os kravle ned fra tilskuerpladserne

9 april – 2021

Du kender dem måske ikke, men de buldrer frem

15 april – 2021

Kæmpe interesse for at købe aktier i Hydract

20 april – 2021

Nyt partnerskab gav Accuratech ny vækst

28 april – 2021

Vi fejrer erhvervslivet med 6 nye priser

1 maj – 2021

Birn fylder 125 år, men de fylder meget mere end det

2 maj – 2021

Formanden: Vi vejrer optimisme og opbakning fra erhvervslivet

3 maj – 2021

Helle drev 10 Vero Moda butikker. Nu starter hun sit eget

11 maj – 2021

Stor efterspørgsel på bæredygtigt byggeri giver vækst i Vinderup

31 maj – 2021

Tobaksfabrikken har flyttet produktionen i USA til Holstebro

7 juni – 2021

Motorvejen har effekt: Holstebro tiltrækker tilflyttere med højere indkomster

28 juni – 2021

Holstebrofirmaer bygger palæ i Charlottenlund

8 juli – 2021

Vi vil være den nye offensiv for erhvervsudvikling

5 august – 2021

Vi forstærker holdet og glæder os til et spændende efterår

25 august – 2021

Hvis vi kunne skaffe en motorvej, så kan vi også så meget andet….

26 august – 2021

Lokalt boom kan gøre Holstebro til Danmarks Silicon Valley for e-handel

1 september – 2021

Webshop giver planteskole i Holstebro gigantisk turnaround

15 september – 2021

Holstebro er nærmest blevet elbilejernes mekka

15 oktober – 2021

Over 300 vil med til stor erhvervsdag i Holstebro

4 november – 2021

Budskab til byggeriet: Vi skal tage nogle bedre valg

7 november – 2021

Bed din kandidat give et bud på en stærk erhvervspolitik

15 november – 2021

Lokale fysioterapeuter opbygger kæde inspireret af andelstanken

26 november – 2021

Virksomheder med grønne planer styrker hinanden i nye netværk

23 december – 2021

Julehilsen efter et fantastisk 2021: Vi nåede 300 medlemmer lige før jul

12 januar – 2022

Her har den stået på vækst de sidste 7 år

24 januar – 2022

På to år har de fordoblet omsætningen og tredoblet overskuddet.

3 februar – 2022

51 virksomheder i nyt netværk for virksomheder i vest.

9 februar – 2022

Derfor er vi medlem i ErhvervsForum: – Vi spilder ikke tiden på kaffe

21 februar – 2022

Imod strømmen: De vækster mens andre i branchen skærer ned

4 marts – 2022

At ”sælge Holstebro” bliver en del af Kristinas nye jobbeskrivelse

14 marts – 2022

Hydract sparker ’grøn’ produktionsfestival i gang

28 marts – 2022

Grøn byggeriklynge etablerer kontor i Holstebro

30 marts – 2022

Det tager vi med fra SoMe Days: – Facebook er stadig relevant

25 april – 2022

Tilfreds formand: Vi har gang i noget stort og vigtigt sammen

5 juni – 2022

Ny bog: En af fremtidens vinderbutikker ligger i Holstebros gågade

23 juni – 2022

Holstebropar står nu bag 19 bogbutikker

28 juni – 2022

Thorsminde bliver servicehavn for tysk energigigant

28 juni – 2022

Verdensleder indenfor bæredygtig emballage

5 juli – 2022

Upcycling af 12.000 tons affaldstræ

5 juli – 2022

De har sparet jorden for 2,5 millioner ton CO2  

5 juli – 2022

joca følger med, når virkeligheden forandrer sig

6 juli – 2022

Ny bæredygtig bydel i Holstebro skal erstatte det gamle sygehus

26 juli – 2022

Nyt hovedkvarter og masser af nye medarbejdere til Creative Force

Thomas Rohde, direktør Priess.dk

16 august – 2022

5 skarpe til Thomas Rohde “Jeg er stolt af mig selv hver dag”

21 august – 2022

PtX anlæg ved Maabjerg skal sikre mere grøn energi

22 august – 2022

Ny plakater “made in Holstebro” hylder danske strandes skønhed

24 august – 2022

PtX Holstebro er et eksempel på et stærkt holdarbejde

24 august – 2022

PtX anlæg ved Maabjerg skal sikre mere grøn energi

24 august – 2022

Power-to-hvad-for-noget? Få forklaringen her

Jeanette Christensen, Alfa Travel

25 august – 2022

5 skarpe til Jeanette Christensen “Det kan virkelig mærkes, at der er gang i rejsebranchen igen”

29 august – 2022

En hjælpende hånd til detailbutikker i Holstebro

Tejs Madsen, Madsen Byg

8 september – 2022

5 skarpe til Tejs Madsen “Vi kan ikke tage mere ind før december”

20 september – 2022

PtX- superanlæg ved Idomlund: Et grønt industrieventyr er i gang

5 oktober – 2022

Nye priser til årets erhvervsfest

12 oktober – 2022

Garanti for lærepladser skal bremse manglen på faglærte

13 oktober – 2022

Eksperten har et vigtigt budskab til virksomheder i en særlig krisetid

FCM-samfund

14 oktober – 2022

Alle har et talent. Det skal bare forløses

19 oktober – 2022

Nej! En krise løser ikke manglen på medarbejdere.

19 oktober – 2022

Se listen: Medarbejdere i disse brancher er sværest at tiltrække i Vestjylland

26 oktober – 2022

Kortere arbejdstid giver overraskende resultater

27 oktober – 2022

Alexander har droppet SU’en og tjener nu penge som lærling

4 november – 2022

Disse egenskaber skal en leder have – især i en krisetid

9 november – 2022

Virksomheden er som forvandlet, efter de indførte fri hver fredag – og særlige vaner på kontoret

13 november – 2022

Her er vinderne af ErhvervsKulturpriserne 2022

14 november – 2022

Klar besked og aha-oplevelser: Gå hjem og forbered dig på det værste

22 november – 2022

Den grønne samfundshjælper

28 november – 2022

De begyndte med recycling for 60 år siden: Nu boomer de

5 december – 2022

De viser vejen: Det er en vindersag for hele Vestjylland

5 december – 2022

Ørsted går med i storskala Power-to-X-anlæg i Holstebro

18 december – 2022

Erhvervsåret 2022: Turbulent men med masser af lyspunkter

21 december – 2022

I 2023 skal erhvervslivets opbakning veksles til udvikling

3 januar – 2023

Politicenter skaber arbejde og karriere i Vestjylland

5 januar – 2023

Bliv medejer af stort energiprojekt, der skal forsyne alle hjem i Holstebro og Struer Kommune

8 februar – 2023

Butikker og elever på handelsgymnasie netværker: Snart kan turister få tips om dansk kultur i korte videoer

9 februar – 2023

En byggerevolution skyder op på Slagterigrunden i Holstebro

10 februar – 2023

FN’s verdensmål er tænkt ind i en af Midt- og Vestjyllands største private boligudstykninger

13 februar – 2023

Stiven har en magisk nøgle til fremtidens byggeri

13 februar – 2023

Fra nedlukning af sygehuset til opblomstring af helt ny bydel

23 februar – 2023

Vestjylland bobler af grøn energi

2 marts – 2023

Grønne løsninger giver halv pris på fjernvarme i Holstebro i forhold til omkringliggende større byer

2 marts – 2023

Tre talentfulde kulturkvinder med hjerte for Holstebro

20 marts – 2023

Generalforsamling 2023 :Mød Mia Wagner og Johannes Langkilde

28 marts – 2023

Det starter typisk, når kunden spørger: Hvad kan du fortælle om Jeres CO2 aftryk

28 marts – 2023

Her kommer stationen, som skal håndtere strømmen fra Thor

11 april – 2023

Analyse: Det lokale erhvervsliv er fyldt med optimisme

12 april – 2023

Femdobling på få år: Forsyningskriser giver boom på lagerhotel i Holstebro

24 april – 2023

Formand på velbesøgt generalforsamling: Vi ved, at vi skal levere

Foto af Thomas Leerberg med plantegninger for sygehusgrunden og de omkringliggende arealer

12 maj – 2023

Ledervisioner: Transformation og bæredygtig byudvikling på Sygehusgrunden

HENT MATERIALE FOR VIRKSOMHEDER

12 maj – 2023

Ledervisioner: Vi kan ikke nå at lave alle fejl selv

12 maj – 2023

Ledervisioner: Sort industri går grønne veje

12 maj – 2023

Ledervisioner: Vækst og vindmøller i Thorsminde

24 maj – 2023

Med Nato, FN og EU som kunder: Der er brug for nødhjælpsudstyr fra Holstebro

7 juni – 2023

10 ting vi lærte af Social Media Days 2023

11 september – 2023

Sustain Week 2023: Det fik vi med

26 september – 2023

ESG i praksis: Hos Birch Anlæg giver seniorer stabilitet

26 september – 2023

ESG rapportering: S’et: Det svære, det enkle, det nødvendige?

16 november – 2023

Se visionen: De vil skabe ny klimapark i Nordvestjylland

20 november – 2023

Alvac Industry flytter til større bygning: Montage af løftegrej til større vindmøller kræver plads

20 november – 2023

P2X kan skabe mere end 2.000 jobs i Nordvestjylland

13 december – 2023

Nytårskur for erhvervslivet: Et kig ind i strategierne for 2024

22 december – 2023

5 erfaringer, som vi tager med ind i 2024

1 februar – 2024

Holstebros erhvervsliv går ind i 2024 med optimisme og store ambitioner

1 februar – 2024

Fem visionære erhvervsfolk deler høje forventninger til 2024

5 februar – 2024

Analyse: Omsætningen og optimismen stiger hos virksomhederne i Holstebro Kommune

7 februar – 2024

Arbejder du ikke med grøn omstilling, er du en struds

21 februar – 2024

Generalforsamling 2024: Mød trendforskeren og humoristen

4 marts – 2024

Der er vækst i stråtaget: Tækkefirma i Ulfborg buldrer frem

14 marts – 2024

”Vi tager et stort skridt helt ind i maskinrummet”

19 marts – 2024

Rekord mange søger ind på erhvervsuddannelser i Holstebro

19 marts – 2024

Generalforsamling 2024: Her er kandidaterne.

27 marts – 2024

Den unge og uundværlige generation i Bilka vil have feedback på disken

8 april – 2024

Generation Z: “Drop fastholdelse – det hører til i fængsler og i psykiatrien”

12 april – 2024

ErhvervsForum Holstebro får ny formand

12 april – 2024

Generalforsamling 2024: 150 stærke stemmer og to nye ansigter i bestyrelsen

24 april – 2024

Holstebro-virksomhed på vej mod globalt gennembrud: Kan skabe fundamentet for grønnere vindmøller

29 april – 2024

Matchmaking weekend i den grønne energiindustri

1 maj – 2024

Ihærdig udlejer fik kagebageren Lea fra Slovenien til at flytte sin forretning: Nu eksploderer salget til fester og firmaer

14 maj – 2024

Marketingkoordinator til ErhvervsForum Holstebro

13 august – 2024

Topnavne i erhvervslivet gæster Sustain Week 2024

3 september – 2024

Holstebro samler erhvervslivet: Grønne ambitioner på spil

15 september – 2024

SoMe-ambassadører skal sætte ild til Holstebro Kommunes “brand”

2 oktober – 2024

Er du kørt fast i ESG? Få hjælp og tilskud til rådgivning

3 oktober – 2024

Iværksætterforløb for ordblinde i Midtjylland!

12 oktober – 2024

Plug Power-chef: Jeg er blæst bagover af det lokale engagement

16 oktober – 2024

Harpiksen løber i årerne hos 22-årige Morten, der vil genforene Holstebro og TTH

20 oktober – 2024

Simon skaber fremtidens energiløsninger 

21 oktober – 2024

Jyder brudt ud af bur

26 oktober – 2024

ErhvervsForum Holstebro hædrer John Gråkjær med fornem ærespris

26 oktober – 2024

ErhvervsKulturpriserne 2024: Se vinderne

5 november – 2024

Vi havde en fest, men der er også noget andet, du skal kende os for

@erhvervsforumholstebro